Una dintre victimele lui Epstein spune că a fost forţată să facă sex cu prinţul Andrew pentru a-l putea şantaja

Una dintre victimele lui Epstein spune că a fost forţată să facă sex cu prinţul Andrew pentru a-l putea şantaja

Trei dintre victimele lui Jeffrey Epstein la procesul din 2019 - Virginia Giuffre dreapta FOTO EPA-EFE

Documente recent desecretizate din procesul civil intentat în 2015 de una dintre victimele abuzurilor cuplului Epstein-Maxwell, Virginia Giuffre, au scos la iveală faptul că aceasta din urmă a fost îndemnată de omul de afaceri american să facă sex cu prinţul Andrew pentru a-l putea şantaja, relatează The Sun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Infractorul sexual Jeffrey Epstein i-ar fi spus adolescentei Virginia Giuffre, potrivit mărturiilor de la procesul civil din 2015, „să-i ofere Prinţului orice i-ar fi cerut”, ca apoi să-i raporteze detalii ale abuzului sexual. Una din întâlniri ar fi avut loc pe insula privată a lui Epstein din Insulele Virgine.
 
Epstein ar fi traficat-o pe adolescentă oamenilor influenţi pentru „a se da bine pe lângă ei în scopul unor beneficii personale, de afaceri, financiare, şi politice, dar şi pentru a obţine potenţiale informaţii cu care să-i poată şantaja. Printre aceşti oameni s-au aflat „numeroşi politicieni, directori, preşedinţi străini, un cunoscut premier şi alţi lideri politici din lume”, relatează The Guardian.
 
Prinţul Andrew ar fi încercat să facă lobby în SUA pentru Epstein, astfel încât să-i asigure o înţelegere favorabilă cu procurorii.
 
Giuffre, care acum are 36 de ani, susţine că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu Prinţul Andrew - acesta neagă că s-ar fi întâmplat ceva între ei. Un prieten al prinţului a subliniat că o curte de apel federală a spus în 2019 că acuzaţiile trebuie privite cu „extremă precauţie”, şi că acuzaţiile nu sunt fapte. În pLus, nu există dovezi.
 
Avocaţii celor două victime parte a procesului civil din 2015, ale căror nume reale nu au fost făcute publice, au cerut publicarea documentelor care atestă lobby-ul prinţului Andrew şi al unui fost profesor de drept de la Harvard pentru Epstein.
 
Epstein a încercat să obţină un aranjament favorabil cu acuzarea sau o sentinţă de neîncepere a urmării penale.
 
Potrivit The Sun, în documente apare şi un răspuns al lui Maxwell la întrebarea cât de mult ştia prinţul Andrew despre Epstein: „Ar trebui să ştie o bună parte de adevăr. Încă o dată, nu sunt sigură cât de mult te-ar putea ajuta, dar văzându-se el însuşi în încurcătură acum, cred că ar putea să o facă, aşa că mă gândesc că ar putea fi util”.
 
În documentele desecretizate se arată că una din victime, Jane Doe #3, cunoscută a fi Virginia Roberts Giuffre, a fost forţată în trei ocazii să facă sex cu prinţul Andrew: la o orgie pe insula privată, în apartamentul din Londra a lui Maxwell şi la New York.
 
Aceasta spune că la orgia de pe insulă au participat circa opt alte fete alături de ea însăşi, Epstein şi prinţul Andrew. Virginia avea 18 ani pe atunci.
 
Maxwell a abordat-o pe Giuffre în 1999, când aceasta din urmă avea 15 ani. Ea a fost ţinută ca „sclavă sexuală” de către Epstein până în 2002, când a scăpat fugind în altă ţară.
 
Epstein s-a sinucis vara trecută în închisoare . Arestată recent la Londra, Maxwell e acuzată că a recrutat şi a participat la abuzul a cel puţin trei fete în anii 90, una din ele de doar 14 ani. Procesul său urmează a avea loc la New York.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: