Un ucigaş cu o problemă rară de sănătate riscă „una dintre cele mai groaznice execuţii” din istoria Statelor Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ucigaş care este programat pentru execuţie în statul american Missouri ar putea primi o amânare ca urmare a unei probleme rare de sănătate, ce i-ar provoca o moarte „groaznică”, potrivit The Independent.

Russell „Rusty” Bucklew trebuia să primească injecţia letală marţi seară, pentru infracţiuni care inlcud crima, răpirea şi violul.

Însă militanţii pentru drepturile omului îi cer guvernatorului statului, Mike Parson, un republican care susţine pedeapsa cu moartea, să-i ofere lui Buclew o amânare a execuţiei, pentru că acesta suferă de o afecţiune numită hemangiom cavernos, în urma căreia în craniul şi gâtul său au crescut tumori pline cu sânge.

Uniunea Libertăţilor Civile din America a spus că administrarea injecţiei letale ar putea duce la soargerea tumorilor, făcând din execuţia sa „una dintre cele mai groaznice din istoria SUA”.

Grupul a transmis: „Acest lucru este nemilos şi neobişnuit - şi va duce la o execuţie sângeroasă şi greşită care va lăsa o pată nu numai asupra statului Missouri, ci a întregii ţări. Execuţia lui Rusty va fi prima care va avea loc sub guvernatorul Mile Parson - şi o astfel de primă execuţie teribilă va întina biroul său. Parson are o oportunitate acum de a le arăta oamenilor că Missouri alege compasiunea – nu tortura”.

În 1996, Bucklew, acum în vârstă de 51 de ani, i-a împuşcat mortal pe fosta sa prietenă şi noul său partener, Michael Sanders, înainte să o răpească şi să o violeze pe femeie. A încercat să-l omoare şi pe fiul de 6 ani al lui Sanders, dar nu a reuşit.

Bucklew a fost capturat, după ce a rănit un poliţist într-un schimb de focuri şi a scăpat ulterior – atacând-o pe mama fostei sale prietene cu un ciocan, înainte să fie din nou prins.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite