Un tren a deraiat la metroul din New York: peste 1.000 de persoane evacuate şi 19 oameni răniţi

Un tren a deraiat la metroul din New York: peste 1.000 de persoane evacuate şi 19 oameni răniţi

Pompierii ajută la evacuarea călătorilor FOTO nypost.com

Peste 1.000 de persoane au fost evacuate de la metroul din cartierul newyorkez Queens, după ce un tren a deraiat vineri, la ora locală 10.40.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii au avut nevoie de aproximativ o oră să evacueze pasagerii au fost scoşi din subteran printr-o aerisire, deoarece în interior era întuneric şi mult praf şi fum. Deşi iniţial echipajele de salvare de la faţa locului au declarat că „patru persoane au răni uşoare“, autorităţile au anunţat ulterior că cel puţin 19 persoane au fost rănite în urma incidentului: 15 oameni au suferit răni uşoare, iar 4 mai grave. 
 
„Trenul a început să se zgâlţâie şi apoi s-a înclinat spre stânga. Apoi, toţi au început să ţipe şi s-a declanşat panica“, a declarat un călător pentru presa locală. 

Oficialii au explicat că doar primul şi ultimul vagon au rămas pe şine, iar cele şase vagoane de la mijloc au deraiat. 

La locul accidentului a fost trimis un alt tren care să preia călătorii rămaşi în subteran, pentru a-i transporta la cea mai apropiată staţie. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările