Un tânăr care a supravieţuit în măcelul din Las Vegas a murit la Thousand Oaks

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 27 de ani care a supravieţuit în măcelul comis acum un an la Las Vegas este una dintre cele 12 victimele ale atacului armat de la Thousand Oaks, relatează presa de peste Atlantic.

„Nu vreau rugăciuni, (...) vreau controlul armelor“, spune, cu lacrimi în ochi, mama defunctului.

Telemachus Orfanos a supravieţuit în atacul armat din octombrie 2017 de la Las Vegas, soldat cu 58 de morţi. A murit însă miercuri seara, răpus de gloanţe la barul Borderline Bar&Grill din Thousand Oaks (California).

„Fiul meu a fost la Las vegas împreună cu nişte amici şi s-a întors, dar nu şi în această noapte“, a declarat mama victimei la ABC7.

La fel ca ucigaşul său, Tel, aşa cum îl numeau prietenii, a servit timp de doi ani şi jumătate în Marina americană.

Fost puşcaş marin, Ian Dane Long (28 de ani) a venit miercuri seara (ora locală) la intrarea Borderline Bar&Grill, înarmat cu un pistol de tip Glock, dotat cu un încărcător prelungit.

El a împuşcat paznicul, după care a intrat în local pentru a-şi comite măcelul, a relatat Geoff Dean, şeriful comitatului Ventura, situat la periferia oraşului Los Angeles.

Ian Long Mirror.co.uk

Ian Dane Long, atacatorul de la Thousand Oaks FOTO mirror.co.uk

Poliţistul a descris o „scenă oribilă“, cu „sânge peste tot“.

Autorităţile nu ştiau motivul pentru care Ian Long a comis acest măcel.

„N-avem nicio idee despre motivaţiile sale“, a subliniat şeriful Dean, precizând că nu există „vreun indiciu“ potrivit căruia să fi vizat mai degrabă angajaţi decât clienţi.

Poliţia a anunţat că nu ştie dacă suspectul avea legături radicale. „Nimic nu mă determină nici pe mine şi nici FBI-ul să ne gândim că există o legătură teroristă“, a declarat şeriful Geoff Dean.

Statele Unite sunt cu regularitate teatrul unor atacuri armate în locuri publice, din cauza răspândirii armelor de foc în ţară.

Ultimul astfel de atac s-a soldat cu 11 morţi, într-o sinagogă din Pittsburgh.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite