Un „simbol al urii“ în California: un american a înlocuit masca cu o glugă Ku Klux Klan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Glugă rasistă FOTO Tiam Tellez/Facebook
Glugă rasistă FOTO Tiam Tellez/Facebook

Un bărbat a intrat într-un magazin alimentar din San Diego, California, având pe faţă o glugă rasistă Ku Klux Klan (KKK).

În California, purtatul măştilor în public este obligatoriu. Surpriza unor localnici a fost atunci când un bărbat a intrat în magazin purtând pe faţă o glugă Ku Klux Klan, conform msn.com.

O clientă a magazinului a povestit pentru presa locală că bărbatul aştepta la coadă liniştit, în spatele ei. Femeia se numărăr printre martorii care au postat online fotografii cu bărbatul cu glugă KKK. Tot ea susţine că, la un moment dat, un bărbat aflat în scaun cu rotile l-a salutat.

Un purtător de cuvânt al magazinului susţine că angajaţii i-au cerut în mod repetat clientului să îşi scoată gluga KKK sau să părăsească incinta. În cele din urmă, clientul a renunţat la mască la coadă. 

Autorităţile locale din San Diego s-au autosesizat şi anchetează cazul. 

Tammy Gillies, director regional al Ligii anti-defăimare din San Diego, a condamnat incidentul şi a cerut să se facă dreptate. De asemenea, a pus sub semnul întrebării întârzierea cu care magazinul alimentar a reacţionat la acest incident.

image

"Este şocant, dar nu surprinzător să vedem că şi în această perioadă vedem oameni încurajaţi să exprime ura", a declarat Gillies pentru NBC San Diego. „Istoria ne învaţă că în perioadele de criză oamenii caută un ţap ispăşitor.”

Primarul John Minto a condamnat incidentul pe care l-a numit un simbol al urii: „Acţiunile acestui individ nu sunt reprezentative pentru oraş şi pentru cetăţenii lui“.

Ku Klux Klan este numele sub care sunt cunoscute mai multe organizaţii rasiste extremiste, dintre care prima a apărut după Războiul Civil American în 1865 în statul Tennessee (SUA). Membrii acestor organizaţii susţin superioritatea rasei albe şi îşi exprimă adesea cu violenţă atitudinea de antisemitism, anti-catolicism, homofobie etc. Denumirea vine probabil din cuvântul grecesc kyklos, însemnând cerc, şi cuvântul clan. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite