Un rus a încercat să mituiască cu 1 milion de dolari un angajat al Tesla, ca să fure secretele companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Compania Tesla din Nevada  Sursă foto: Wikimedia Commons
Compania Tesla din Nevada  Sursă foto: Wikimedia Commons

Un cetăţean rus care era în SUA cu viză turistică a recunoscut că a încercat să obţină ilegal informaţii secrete de la producătorul de maşini electrice Tesla. În acest scop, el i-a oferit mită 1 milion de dolari unui angajat al companiei.

Egor Igorevici Kriucikov (27 de ani) este acuzat că a oferit unui angajat al Tesla 1 milion de dolari ca să plaseze programe de ransomware în reţeaua de calculatoare a fabricii de baterii a companiei din Nevada, scrie Digi24.

Dacă Tesla ar fi refuzat să plătească răscumpărarea, secretele companiei ar fi fost postate pe internet. Prin intermediul ransomware-ului voia să fure secretele companiei Tesla şi să obţină bani în schimbul lor. Programele ransomware fură informaţiile companiilor sau nu le mai permite utilizatorilor să le acceseze. 

Bărbatul a încercat să mituiască un angajat Tesla şi se pare că nu ar fi acţionat singur, ci ar fi avut în spate o reţea de crimă organizată. 

Kriucikov a spus la proces că guvernul rus ştia despre operaţiunea planificată. „Răspunsul rapid al companiei şi al FBI a împiedicat o scurgere majoră a datelor companiei şi a oprit schema de extorcare“, a precizat asistentul procurorului general interimar. 

Kriucikov a petrecut cinci săptămâni, anul trecut, în SUA, unde era cu viză turistică. Bărbatul l-a invitat în oraş pe angajatul Tesla şi au vorbit la telefon, dar angajatul a anunţat conducerea companiei, care a luat legătura cu FBI. Anchetatorii l-au instruit pe angajat să înregistreze conversaţiile cu rusul. 

Bărbatul ar putea petrece zece luni în închisoare. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite