Un republican a anunţat că va candida împotriva lui Trump pentru nominalizarea partidului la alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joe Walsh, gazda unei emisiuni conservatoare de radio şi fost reprezentant în Congresul SUA din partea statului Illinois, a anunţat că va candida împotriva preşedintelui Donald Trump pentru obţinerea nominalizării Partidului Republican în alegerile prezidenţiale din 2020, scrie CNN.

”Voi candida pentru funcţia de preşedinte”, a spus Walsh în cadrul unei emisiuni a postului american ABC. ”Voi face tot ce-mi stă în putinţă. Nu vreau ca Trump să câştige. Ţara noastră nu-şi permite ca el să mai câştige un mandat. Dacă nu voi câştiga nominalizarea, nu voi vota cu el.”

Walsh tatonează de mai mult timp terenul pentru intrarea în cursa pentru nominalizarea republicană, spunând în repetate rânduri că se gândeşte foarte serios să candideze împotriva preşedintelui Trump.

”Nu încerc să fiu băiat de treabă sau să fiu timid. V-am mai spus şi cu altă ocazie – dacă există şansa ca cineva să intre în cursă şi să-l combată, trebuie să facă asta repede”, a spus acesta pentru CNN. ”Rămânem fără timp. Mult mai important, însă, e faptul că acestea nu sunt vremuri convenţionale. Doar uitaţi-vă la tipul de la Casa Albă – acestea sunt vremuri care necesită urgenţă din partea noastră.”

Cariera lui Walsh este, însă, presărată de momente controversate. Ales ca reprezentant pentru Illinois cu sprijinul mişcării Tea Party, acesta s-a făcut remarcat prin retorica foarte dură împotriva preşedintelui Obama. În 2011, acesta a sugerat Obama a reuşit să ajungă preşedinte doar pentru că este ”un negru care ştie să vorbească”, iar în 2016, l-a acuzat pe acesta că urăşte Israelul şi a promovat ideea că Obama ar fi musulman.

Walsh a declarat că, la alegerile prezidenţiale din 2016, a votat cu Donald Trump doar pentru că acesta nu este Hillary Clinton, dar preşedintele i-a pierdut complet sprijinul la conferinţa de presă comună cu Vladimir Putin de la summitul care a avut loc anul trecut la Helsinki. Atunci, Trump i-a dat dreptate preşedintelui rus cu privire la intervenţia Kremlinului în alegerile din 2016 în dauna propriilor agenţii guvernamentale de informaţii.

Dacă chiar se va angaja într-o campanie împotriva lui Trump în următoarele luni, Walsh are o misiune grea în faţă. Având în vedere că în cel mai recent sondaj Gallup Trump are o rată de aprobare de 88% printre votanţii republicani, Walsh poate juca doar rolul de critic din interiorul Partidului Republican al preşedintelui, neavând vreo şansă reală de succes.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite