Un raport al Departamentului de Justiţie îl acuză pe fostul director al FBI James Comey de insubordonare, dar nu şi de favoritism în cazul Hillary Clinton

Un raport al Departamentului de Justiţie îl acuză pe fostul director al FBI James Comey de insubordonare, dar nu şi de favoritism în cazul Hillary Clinton

James Comey Foto: EPA

Un raport al Departamentului de Justiţie al SUA îl acuză pe fostul director al FBI James Comey de insubordonare, dar nu şi de favoritism, scrie BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectorul General Michael Horowitz a concluzionat că fostul director al FBI a „încălcat clar normele FBI” în timpul unei investigaţii despre emailurile lui Hillary Clinton.
 
Raportul de 500 de pagini analizează acţiunile oficialilor importanţi din FBI şi ale celor din Departamentul de Justiţie.
 
Documentul arată că deşi acţiunile lui Comey nu au venit ca rezultat al unui favoritism politic, „prin faptul că s-a îndepărtat atât de mult de normele FBI şi ale departamentului, deciziile sale au avut un impact negativ asupra imaginii FBI de instituţie imparţială a justiţiei”.
 
Horowitz a anunţat raportul în ianuarie 2017, susţinând că există o cerere mare din partea membrilor Congresului, ai publicului şi „diverse organizaţii” de a investiga comportamentul neprofesionist al angajaţilor din Departamentul de Justiţie şi FBI.
 
Preşedintele Donald Trump este printre cei mai vocali critici ai FBI.
 
Raportul analizează decizia lui Comey din iulie 2016 de a anunţa într-o conferinţă de presă că Hillary Clinton nu va fi pusă sub acuzare pentru folosirea unui server privat pentru a transmite informaţii clasificate în timpul mandatului său de Secretar de Stat.
 
Cu 11 zile înainte  de alegerile prezidenţiale, Comey a anunţat că FBI investighează noi emailuri în legătură cu cazul Clinton.
 
Clinton şi consilierii săi au dat vina pe Comey pentru pierderea alegerilor în faţa lui Trump, iar democraţii au subliniat că el nu a menţionat la acea vreme investigaţia privind un posibil amestec al Rusiei în alegeri, în favoarea lui Trump.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările