Un jurnalist cu origini româneşti de la The New York Times ar putea candida pentru un post de guvernator în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicholas Kristof a venit de mai multe ori în România, tatăl său fiind originar din nordul Bucovinei FOTO: arhiva personală
Nicholas Kristof a venit de mai multe ori în România, tatăl său fiind originar din nordul Bucovinei FOTO: arhiva personală

Jurnalistul american cu origini româneşti Nicholas Kristof, care scrie din 1984 pentru „The New York Times“ şi a câştigat două premii Pulitzer, şi-a declarat public intenţia de a candida pentru postul de guvernator al statului Oregon la alegerile din noiembrie 2022.

Unul dintre cei mai apreciaţi jurnalişti din SUA, al cărui tată s-a născut în nordul Bucovinei, Nicholas Kristof a confirmat că este interesat să candideze pentru postul de guvernator în Oregon, statul în care a copilărit.

În această lună, numele lui Kristof a apărut într-un sondaj pe o listă scurtă a potenţialilor candidaţi. Contactat de ziarul Willamette Week, Nicholas Kristof a declarat: „Am prieteni care încearcă să mă convingă că aici în Oregon este nevoie de un nou lider care să vină din afara sistemului politic fisurat. Şi chiar sunt sincer interesat de ce spun prietenii mei din Oregon privind o potenţială candidatură a mea. Ce ştiu sigur este faptul că avem nevoie de cineva cu spirit de lider şi viziune”.

Nicholas Kristof are în prezent peste două milioane de fani pe Twitter şi peste 661.000 de urmăritori pe Facebook, fiind cel mai urmărit jurnalist de presă scrisă din lume.

În noiembrie 2020, într-un interviu exclusiv acordat pentru Week-end Adevărul, Nicholas Kristof dezvăluia: „Tatăl meu era din nordul Bucovinei, dintr-un sat numit Carapciu, sat aflat acum pe teritoriul Ucrainei şi care este la o oră de mers cu maşina de Cernăuţi şi Suceava. Familia sa era armeano-poloneză, iar în satul din România în care locuiau erau mulţi vorbitori de ucraineană. Tata îi vorbea fratelui său în poloneză, iar surorii sale, în română. Înainte să se mute în nordul Bucovinei, la finalul secolului al XVIII-lea, strămoşii tatălui meu au trăit undeva lângă Siret – e posibil să fi locuit în zona Iaşiului”.

Vă mai recomandăm şi:

INTERVIU EXCLUSIV Doris Goodwin, câştigătoare Pulitzer: George Washington ne-a arătat ce înseamnă democraţia

Tânăra de 18 ani care a filmat moartea lui George Floyd a primit premiul Pulitzer

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite