Un jurnalist britanic a fost oprit de poliţia de frontieră a Statelor Unite „pentru că face parte din presa fake news“

Un jurnalist britanic a fost oprit de poliţia de frontieră a Statelor Unite „pentru că face parte din presa fake news“

foto Arhivă

Un jurnalist britanic a anunţat, într-o postare pe Twitter, că a fost oprit de un poliţist de frontieră la un aeroport din Statele Unite şi a fost acuzat că face parte din ”presa fake news”, o expresie frecvent utilizată de preşedintele Trump atunci când vorbeşte de relatări ale presei cu care nu este de acord, relatează The Independent.

Ştiri pe aceeaşi temă

James Dyer, jurnalist la Empire Magazine, a spus că a fost interogat de un agent al poliţiei de frontieră după ce şi-a arătat acreditare de presă în cadrul unui control la aeroportul internaţional Los Angeles.
 
”Voia să ştie dacă am lucrat vreodată pentru CNN, MSNBC sau alte posturi care ”răspândesc miciuni poporului american”, a postat jurnalistul pe Twitter. ”Mi-a spus într-un mod agresiv că jurnaliştii mint şi le atacă democraţia. Aparent, unicul adevăr acum vine de pe Youtube şi de la preşedinte. Toate astea mi-au fost spus sub un semn al Agenţie de Protecţie a Vămii şi Graniţei care spunea ”noi suntem faţa naţiunii noastre” şi cu o imagine a lui Donald Trump privind în jos spre noi”.
 
 
”Bine aţi venit în America lui Trump”, a scris acesta, spunând că agentul poliţiei de frontieră l-a lăsat se plece după ce i-a spus că se afla în Statele Unite pentru a scrie despre noul film Star Wars. ”Efectul malign pe care această preşedinţie l-a avut asupra a ceea ce cândva era un far al democraţiei şi libertăţii este absolut cutremurător”, a continuat acesta, explicând că nu a făcut o plângere oficială pentru că nu a fost deţinut.
 
”Comportamentul sau comentariile nepotrivite nu sunt tolerate şi nu reflectă valorile noastre de vigilenţă, integritate şi profesionalism. Sfătuim călătorii să depună o plângere oficială pentru a putea investiga astfel de abateri”, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei pentru care lucra respectivul agent.
Incidentul relatat de jurnalistul britanic vine în contextul în care preşedintele Trump îşi continuă campania dusă împotriva mai multor posturi de ştiri şi publicaţii, acuzând în urmă cu câteva zile ”presa fake news” că încurajează o recesiune şi sugerând că relatările despre cifrele sale din sondaje, aflate în scădere, sunt false.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: