Un judecător american blochează expulzarea copiilor neînsoţiţi prinşi încercând să intre ilegal în Statele Unite

Un judecător american blochează expulzarea copiilor neînsoţiţi prinşi încercând să intre ilegal în Statele Unite

O fetiţă de doi ani plânge în timp ce mama sa este reţinută la graniţa SUA cu Mexic FOTO Getty Images

Un judecător districtual din Statele Unite a blocat, miercuri, expulzarea copiilor neînsoţiţi prinşi încercând să intre ilegal în SUA, o lovitură pentru administraţia preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, care a afirmat că politica sa are rolul să prevină răspândirea noului coronavirus, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorul Emmet Sullivan, din Districtul Columbia, a decis să minorii pot suferi vătămări ireparabile pentru că pot fi supuşi unor abuzuri sexuale sau altor violenţe, precum posibilitatea torturii sau a morţii, dacă sunt trimişi rapid în ţările de origine.

Preşedintele Donald Trump a făcut din combaterea imigraţiei o temă centrală a mandatului său de patru ani şi a adoptat o serie de ample restricţii împotriva imigraţiei, în timpul pandemiei.

Preşedintele ales Joe Biden, care îşi va prelua mandatul pe 20 ianuarie, s-a angajat să inverseze multe dintre politicile dure anti-imigraţie ale preşedintelui republican.

Biden nu a comentat încă modul în care va gestiona regulile de urgenţă aplicate la graniţe, care permit deportările rapide. Un oficial al campaniei Biden a declarat că acesta îi va lăsa pe experţi să decidă restricţiile.

Un oficial al U.S. Border Patrol a afirmat într-un document depus în justiţie în septembrie că 8.800 de minori neînsoţiţi au fost expulzaţi în conformitate cu regulile referitoare la frontieră, în perioada 20 martie - 9 septembrie.

În total, Statele Unite au expulzat aproximativ 197.000 de migranţi prinşi traversând graniţa dintre SUA şi Mexic, din martie şi până la sfârşitul lunii septembrie. Datele ar putea include şi migranţi care au traversat graniţa de mai multe ori.

Un avocat al American Civil Liberties Union (ACLU), Lee Gelernt, care i-a reprezentat pe reclamanţi în acest proces, a spus că această politică este un pretext al lui Trump pentru a închide graniţa pentru copiii şi solicitanţiii de azil din America Centrală.

Departamentul de Justiţie, Departamentul pentru Securitate Internă şi Casa Albă nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Citeşte şi:

Statele Unite impun noi sancţiuni ample împotriva Iranului

SUA acuză Iranul de „şantaj” după raportul ONU privind instalarea de echipamente avansate de îmbogăţire a uraniului la Natanz

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările