Un hacker a încercat să otrăvească sistemul de apă potabilă al unui oraş din Florida

Un hacker a încercat să otrăvească sistemul de apă potabilă al unui oraş din Florida

Un hacker a încercat să otrăvească sistemul de apă potabilă din oraşul Oldsmar Florida FOTO captură You Tube/Fox News

Un hacker s-a infiltrat în sistemul de apă portabilă al unui oraş din Florida şi a schimbat setările de tratare a apei pentru hidroxid de sodiu, o substanţă corozivă folosită în mici cantităţi pentru a controla nivelul de aciditate şi a preveni eroziunea ţevilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un operator ce monitoriza panoul de control al unei uzine de apă potabilă din oraşul Oldsmar (circa 15.000 de locuitori) a observat că cineva a accesat programul de la distanţă şi iniţial a crezut că este vorba de şeful său.
Şeriful a declarat că acesta şi-a dat seama că este vorba de un hacker după ce setările au fost schimbate la un dozaj periculos câteva ore mai târziu.
 
„Hackerul a schimbat proporţia de hidroxid de sodiu (sodă caustică) de la circa 100 de părţi la 11.100 de părţi la un milion”, a spus Bob Gualtieri sugerând că aceste încercări nu pot fi un simplu accident.
 
Persoana a accesat sistemul de la distanţă între 3 şi 5 cinci minute, deschizând mai multe funcţii de pe panoul de control. Una dintre ele se referă la nivelurile de hidroxid de sodiu din apă”, a precizat acesta.
Sistemul era prevăzut cu un program de acces de la distanţă pentru situaţia în care utilizatori autorizaţi să poată remedia eventuale defecţiuni.
 
Hackerul a accesat sistemul pentru scurt timp dimineaţa şi a revenit după câteva ore, când a umblat la setări.
„Intrusul a ieşit din sistem (după ce a modificat setările -n.red) şi operatorul a redus imediat cantităţile la nivelul potrivit”, a lămurit şeriful.
 
Incidentul e investigat de şeriful comitatului, FBI şi Secret Service.
 
Oficialii locali au lămurit că sistemul avea o parolă, iar hackerul s-a infiltrat în programul TeamViewer.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările