Un grup de migranţi a traversat graniţa Statelor Unite cu Mexicul, solicitând să fie reuniţi cu copiii lor

Un grup de migranţi a traversat graniţa Statelor Unite cu Mexicul, solicitând să fie reuniţi cu copiii lor

FOTO EPA-EFE

Un grup de migranţi din America Centrală pe care autorităţile americane i-au separat de copiii lor anul trecut când au trecut graniţa mexicană au intrat sâmbătă în SUA solicitând azil şi reunirea cu copiii, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

29 de părinţi, unii dintre ei cu copii, au trecut graniţa acompaniaţi de avocaţi din grupul ce militează pentru drepturile imigranţilor Al Otro Lado. Reprezentanţii grupului au declarat că este o „victorie uriaşă, dar că lupta nu s-a terminat.” Urmează ca avocaţii să pledeze cauza familiilor în faţa autorităţilor americane.

Administraţia lui Trump a separat mii de copii de părinţii lor migranţi care au trecut graniţa mexicană. Copiii au ajuns la rudele lor americane sau în centre de plasament. 

Trump a implementat o politică a toleranţei zero pentru a duce în instanţă imigranţii ilegali, pe care a revocat-o în urma revoltei stârnite în rândurile opiniei publice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările