Un fost director CIA a dezvăluit ce l-a convins să fie deschis faţă de existenţa extratereştilor: „Ce se întâmplase? Nu ştiu. Ştie cineva?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul director CIA James Woolsey este vicepreşedintele diviziei pentru securitate strategică globală la Booz Allen Hamilton FOTO Chip Somodevilla/Getty Images
Fostul director CIA James Woolsey este vicepreşedintele diviziei pentru securitate strategică globală la Booz Allen Hamilton FOTO Chip Somodevilla/Getty Images

R. James Woolsey, fostul director al CIA în mandatul lui Bill Clinton, a recunoscut într-un interviu cu prilejul lansării unei cărţi că este  acum deschis faţă de posibilitatea existenţei extratereştrilor, mai ales după ce un prieten de încredere, pilot, i-a relatat un incident neobişnuit, relatează Daily Mail.

În vârstă de 79 de ani, fostul director CIA între 1993 şi 1995, în mandatul fostului preşedinte american Bill Clinton, a dezvăluit într-un interviu pentru The Black Vault, că, în ultimii ani, a auzit mai multe mărturii despre fenomene aeriene inexplicabile în care au fost implicate nişte tipuri de aeronave şi că, iniţial sceptic, este mult mai înclinat acum să creadă în aceste istorii.

Aceste poveşti i s-au părut departe de realitate până când un prieten de încredere şi pe care îl stimează i-a povestit un incident în care avionul său „s-a oprit în aer” la peste 12.000 de metri altitudine şi „n-a mai putut opera ca o aeronavă normală”.

.

„Ce se întâmplase? Nu ştiu. Ştie cineva?”

„Aceşti oameni au povestit despre un comportament curios al acelei aeronave. Şi chiar ar putea fi la mijloc ceva real în urma unei schimbări extraordinare declanşate din motive necunoscute. Sau ar putea fi o serie complexă în legătură cu ce se întâmplă în lumea cibernetică şi aşa mai departe. N-am cum să ştiu. Dar nu mai sunt atât de sceptic ca altădată,. Se întâmplă ceva de natură să suprindă mai mulţi piloţi inteligenţi şi experimentaţi, astfel că va trebui să cercetăm despre ce e vorba”.

Acesta a spus că este deschis la examinarea mai multor posibilităţi noi şi şi-a exprimat speranţa că „putem fi prietenoşi şi capabili să facem faţă mai multor comportamente diferite, fie că sunt coplanetari de ai noştri, sau alte creaturi”, în măsura în care s-ar dovedi că există.

Pe 14 noiembrie 2016, cel puţin şase piloţi de pe avioane Super Hornet au luat contact vizual sau prin intermediul radarului cu un presupus obiect zburător de origine necunoscută. Clipul original, filmat de piloţii portavionului USS Nimitz şi care a circulat pe canalul intern al grupului, a ajuns public în 2007, probabil după ce a fost dat de unul din membrii grupului. Pentagonul i-a confirmat autenticitatea în 2017.

Chad Underwood, pilotul care a realizat filmarea a dezvăluit ce a văzut într-un interviu acordat New York Magazine în ianuarie. Obiectul cu formă alungită de „Tic Tac” a apărut în largul coastelor Mexicului, deasupra Pacificului.Timp de două săptămâni crucişătorul din clasa Ticonderoga USS Princeton l-a monitorizat cu ajutorul radarului său avansat AN/SPY-1B. Acesta a fost chiar restartat după ce s-a crezut că ar putea fi interferenţe din partea unor viruşi, dar n-a fost nimic în neregulă.

e 14 noiembrie, comandantul David Fravor, aflat într-un avion de vânătoare  F/A-18F Super Hornet a zărit obiectul care a plonjat în apă, apoi a ieşit şi a dispărut din vedere când a încercat să se apropie de el. La revenirea pe Nimitz, Fravor l-a însărcinat pe Underwood să fie atent la obiect.Pilotul a fost alertat de radar şi l-a filmat cu camera sa FLIR. 

„Lucrul care mi-a atras atenţia a fost comportamentul haotic, iar prin asta vreau să spun modificări bruşte de altitudine, viteză de deplasare şi formă -lucruri pe care nu le-am văzut când am mai avut de-a face cu ţinte aeriene”.

Underwood a explicat că obiectul nu respecta legile fizicii coborând de la peste 15.000 de metri altitudine la 30 de metri în doar zeci de secunde şi nu lăsa dâre de motor, cum nu părea să aibă nici vreo propulsie. Pilotul nu a speculat însă în privinţa originii obiectului, limitându-se să sublinieze că comandanţii său au făcut aceleaşi observaţii.

Fostul director CIA John Brennan (2013-2017) recunoştea că ar fi arogant din partea speciei umane să presupună că se găseşte singură în univers.

La rândul său, John Ratcliffe, directorul de informaţii naţionale în mandatul lui Donald Trump, dezvăluia pe 19 martie la Fox News că există mult mai multe mărturii ale unor observaţii asupra unor presupuse OZN-uri decât rapoartele publice.

„Unele dintre acestea au fost declasificate. Şi când vorbim despre observaţii ne referim la obiecte văzute de piloţii Marinei sau Forţelor Aeriene, sau la cele captate de sateliţi, obiecte angajate în acţiuni care nu se pretează unor explicaţii simple. De pildă, mişcări ce nu pot fi replicate şi pentru care nu există tehnologiile necesare. Sau deplasarea la viteze depăşind bariera sunetului, dar fără boom sonic”, spunea acesta.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite