Un candidat la alegerile regionale din Mexic schimbă regulile. Bărbatul şi-a lansat campania dintr-un sicriu FOTO

Un candidat la alegerile regionale din Mexic schimbă regulile. Bărbatul şi-a lansat campania dintr-un sicriu FOTO

Carlos Mayorga din Mexic şi-a lansat candidatura într-un sicriu FOTO EPA-EFE

Unul dintre candidaţii la alegerile regionale din Mexic şi-a lansat campania electorală dintr-un sicriu. Acesta a vrut să atragă atenţia asupra miilor de decese cauzate de pandemia de COVID-19 şi să arate că empatizează cu familiile în suferinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Carlos Mayorga, candidat în statul Chihuahua din nordul Mexicului, a explicat marţi că a decis să lanseze campania electorală dintr-un sicriu „pentru a le transmite un mesaj politicienilor: au un popor mort, un oraş, o comunitate, un stat moarte din cauza indiferenţei lor”, conform Agerpres.

Mayorga a ajuns într-un sicriu auriu la o reuniune electorală organizată pe un pod între oraşul mexican de frontieră Ciudad Juarez şi El Paso, în statul Texas din SUA.

Sicriul în care se afla politicianul a fost însoţit de asistenţi îmbrăcaţi în combinezoane de protecţie biologică care aveau în mână buchete de flori. Gestul a fost făcut pentru a atrage atenţia bilanţului de peste 200.000 de morţi de COVID-19 din Mexic.


FOTO EPA-EFE

Politicienii „au păstrat tăcerea în legătură cu nivelurile ridicate ale criminalităţii organizate. Ei au păstrat tăcerea asupra situaţiei haotice legate de COVID-19”, a declarat el după ce s-a ridicat din sicriul în care stătuse întins.

Din anul 2006, circa 300.000 de persoane au fost asasinate în Mexic din cauza unei ofensive militare împotriva cartelurilor drogurilor impusă de guvern. Mexic este în prezent una dintre ţările cu cel mai ridicat nivel de violenţă din lume.

Campania pentru alegerile din cele 32 de state din Mexic începută duminică a fost precedată de asasinarea a 16 candidaţi.

Aproximativ 95,4 milioane de mexicani sunt chemaţi la urne la 6 iunie pentru a alege 500 de reprezentanţi în consiliile regionale, inclusiv 15 din 32 de guvernatori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările