American acuzat de trafic de persoane după ce a înrobit sexual o persoană timp de cinci ani, eliberat pe cauţiune

American acuzat de trafic de persoane după ce a înrobit sexual o persoană timp de cinci ani, eliberat pe cauţiune

Salvador Espinoza Escobar este cercetat pentru infracţiunea de trafic de persoane FOTO: captură CNN.

Un bărbat din Carolina de Nord a fost acuzat de trafic de persoane după ce poliţia l-a suspectat că a ţinut prizonieră o persoană, pentru servitute sexuală, vreme de cinci ani. Pentru a proteja victima, autorităţile nu vor publica informaţii despre aceasta, nu se cunoaşte nici măcar sexul persoanei înrobite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Salvador Espinoza Escobar, în vârstă de 48 de ani, din Asheboro, a fost arestat miercuri, când a început ancheta privind acuzaţiile de trafic de persoane, potrivit unui comunicat de presă al biroului şerifului din regiunea Randolph, relatează CNN.

Cazul a ieşit la iveală după ce linia naţională de call-center destinată oferirii de suport victimelor traficului de persoane a alertat oficialii despre Espinoza Escobar, în urma unui apel primit. Suspectul este acuzat că a ţinut un prizonier sexual pe care „l-a privat de nevoile de bază în schimbul unor acte sexuale forţate, începând din ianuarie 2015".
 
Espinoza Escobar a fost arestat fără incidente. El a apărut vineri în instanţă şi i-a spus judecătorului că îşi va angaja propriul avocat. A fost eliberat pe o cauţiune de 100.000 de dolari, vineri seara, potrivit poliţiei.
 
Biroul şerifului din regiunea Randolph lucrează cu World Relief Triad, o organizaţie non-profit care lucrează cu grupuri vulnerabile, precum şi cu Divizia de servicii sociale a statului pentru a oferi suport victimei. Autoritatea nu va face public numele sau starea victimei pentru a-i proteja intimitatea.
 
Cazul rămâne în cercetare.
    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: