Un băiat care şi-a împuşcat tatăl pentru a putea merge la o şcoală unde să facă cât mai multe victime ar putea primi închisoare pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adolescent de 17 ani ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă după ce în 2016, pe când avea 14 ani, şi-a împuşcat tatăl şi apoi a mers cu camionul acestuia la o şcoală primară din apropiere unde a împuşcat un elev, care a murit ulterior din cauza rănilor, relatează Metro.

În luna decembrie a anului trecut Jesse Osborne, acum în vârstă de 17 ani, şi-a recunoscut vinovăţia după ce s-a stabilit că are discernământ şi poate fi judecat ca adult. 

Procurorii tribunalului din Anderson County, Columbia, statul Carolina de Sud cer să fie închis pe viaţă, dar băiatul ar putea primi o sentinţă de 30 de ani de închisoare, fără posibilitatea elberării condiţionate. Judecătorii trebuie însă să decidă în funcţie de nivelul de maturitate la momentul crimei, de circumstanţele crimelor, mediul de acasă şi dacă adolescentul are vreo şansă la reabilitare.

Jesse Osborne abia împlinise 14 ani când s-a alăturat unei pagini de Instagram secrete unde s-a lăudat că plănuieşte să ucidă cel puţin 50 sau 60 de copii.

„Cred că voi putea ucide în jur de 50 sau 60, iar dacă am noroc, 150”, a scris el,  menţionând că şi-a ales ca ţintă o şcoală primară, nu una generală păzită de „o mulţime de poliţişti”.

Băiatul şi-a împuşcat tatăl care citea pe un scaun în ceafă trăgând de trei ori, iar după ce şi-a pupat iepurele şi şi-a luat revedere de la celelalte animale a luat camioneta tatălui şi a mers la şcoala primară Townville, unde a tras în copiii aflaţi în pauză. A reuşit să-l rănească grav pe unul dintre ei, care a murit  3 zile mai târziu din cauza hemoragiei.

După ce l-a împuşcat pe elev, Osborne a aruncat arma spunând că-i pare rău şi a arătat remuşcări declarând poliţiei că arma s-a blocat şi „că mulţumeste Domnului pentru asta”.

„Spuneţi-mi vă rog că n-a murit nimeni. A murit cineva?”, a întrebat băiatul, care însă n-a primit nici un răspuns din partea anchetatorilor.

Potrivit presei locale, adolescentul, care nu se mai ducea la şcoală, făcând cursuri acasă, le-a spus anchetatorilor că avea o viaţă grea acasă şi a fost hărţuit în permanenţă de colegi la şcoală, unde a venit  la un moment dat cu un topor şi o macetă.

„Nimeni nu mă place. Şi nu m-a plăcut vreodată. Nu ştiu de ce. Am fost hărţuit la toate şcolile la care am fost”, a spus el, care s-a inspirat din exemplele altor adolescenţi care au deschis focul în şcoli şi a studiat şi modul în care acţionează poliţiştii în astfel de incidente.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite