Un aliat important al lui Donald Trump l-a îndemnat să renunţe la procese: „Comportamentul echipei de avocaţi e o ruşine naţională”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul guvernator al statului New Jresey Chris Christie
Fostul guvernator al statului New Jresey Chris Christie

Fostul guvernator al statului New Jersey Chris Christie, un aliat important al preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump, l-a îndemnat să renunţe la eforturile legale de a răsturna rezultatul alegerilor.

Acesta a numit comportamentul echipei de avocaţi a lui Trump „ruşine naţională”. Recent un judecător din Pennsylvania a respins un proces de invalidare a milioane de voturi prin corespondenţă numind „argumente forţate fără bază legală şi acuzaţii speculative”. Acesta a spus că nu poate anula nici măcar un vot al unui cetăţean pe baza unor acuzaţii neprobate. În urma acestei decizii a curţii federale statul Pennsylvania, unde Joe Biden are peste 80.000 de voturi în faţa lui Trump, ar putea certifica rezultatul alegerilor luni.

Fostul guvernator al statului New Jersey Chris Christie a vorbit în cadrul unei emisiuni la ABC despre acţiunile legale ale echipei de campanie notând că deşi public în afara curţii se discută  despre fraudă electorală pledoariile în instanţă nu fac referire la această acuzaţie şi nu prezintă argumente legale în acest sens.

„L-am susţinut pe preşedinte. Am votat cu el de două ori. Dar scrutinele au consecinţe şi nu putem continua să ne purtăm ca şi cum s-a întâmplat ceva ce nu există”.

Christie a fost primul guvernator care l-a susţinut pe Trump în 2016. El l-a ajutat în acest an pe Trump să-şi pregătească dezbaterile cu Biden.

Acesta a criticat-o pe Sidney Powell, un avocat care a ţinut joi o conferinţă de presă alături de Rudy Giuliani şi alţi membri ai echipei - aceasta a susţinut fără probe că sistemele de votare electronice prevăzute cu programe informatice folosite pentru fraudă electorală în Venezuela au schimbat milioane de buletine de vot în favoarea lui Biden şi că Joe Biden a câştigat datorită „banilor comunişti”.

Duminică, campania lui Trump a transmis un comunicat prin care se distanţează de Powell precizând că avocata „practică dreptul individual” şi nu este „membru al echipei de apărare a lui Trump”.

Totuşi la începutul luni Trump a numit-o ca atare pe Powell într-o postare pe Twitter.

Alţi republicani au început să-i transmită public lui Donald Trump că e timpul să accepte victoria lui Joe Biden.Guvernatorul Maryland Larry Hogan a declarat duminică pentru CNN că aceste eforturi prelungite ale campaniei lui „încep să arate ca şi cum am fi o republică bananieră”.

De asemenea alesul republican din Michigan Fred Upton a declarat că votanţii din acest stat cheie au „vorbit” prin alegerea lui Biden, în timp ce senatorul din Dakota de Nord Kevin Cramer a spus la NBC că ar fi trebuit deja să fie demarată o tranziţie deşi nu a pomenit d acceptarea victoriei lui Biden.

Donald Trump a avut un schimb de replici pe Twitter cu guvernatorul republican al statului Maryland în privinţa testelor pentru COVID-19. Acesta i-a cerut de asemenea să-şi recunoască înfrângerea.

„Dacă ţi-ai fi făcut treaba, guvernatorii americani nu ar fi fost obligaţi să se descurce singuri pentru a găsi teste în mijlocul unei pandemii, cum a făcut cu succes Maryland”, a replicat Larry Hogan pe Twitter când preşedintele american a denunţat achiziţia unor teste defecte pentru COVID-19 din Coreea de Sud.

„Nu mai juca golf şi renunţă”, l-a îndemnat acesta pe Trump.

Procesul intentat de echipa lui Trump în Pennsylvania, poreclit „Monstrul lui Frankenstein” de judecătorul care l-a respins

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite