Ucigaşul din Tennesse executat după 36 de ani de detenţie. Ce i-a adus pedeapsa capitală şi care au fost ultimele cuvinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Miller
David Miller

Un ucigaş condamnat la moarte care a petrecut mai mult de 36 de ani pe „culoarul morţii“ în statul Tennessee a fost executat joi pe scaunul electric. El a devenit a treia persoană care a primit pedeapsa capitală în acest an.

David Miller, în vârstă de 61 de ani, a fost declarat mort joi la ora locală 19.25 la închisoarea de securitate maximă Riverbend din Nashville, conform unei declaraţii a Departamentului de Corecţie din Tennessee.

Miller, condamnat pentru crimă de gradul întâi după ce în 1981 a ucis o femeie de 23 de ani,  s-a aflat pe ''culoarul morţii'' din martie 1982. Victima diagnosticată cu dizabilităţi mintale a fost dusă de Miller în locuinţa lui şi supusă la suferinţe crunte: a lovit-o puternic cu un vătrai, fracturându-i craniul, i-a scos un ochi din orbită şi a înjunghiat-o în piept, gât, gură şi stomac. 

Niciun membru al familiei ucigaşului nu a fost prezent la execuţie. Fără emoţie în glas, deţinutul şi-a spus ultimele cuvinte, însă prea încet pentru a fi auzite. A fost pus să repete: „E mai bine decât să fiu pe culoarul mortii“. 

Un alt ucigaş, Edmund Zagorski, condamnat pentru dublă crimă, a fost executat pe scaunul electric la 1 noiembrie, fiind prima dată din 2007 când în statul Tennessee a fost folosită electrocutarea pentru a executa pedeapsa capitală.

Moartea lui Miller a venit cu o mică dispută legală, din cauza celor doi deţinuţi executaţi înaintea lui la începutul acestui an: execuţia lui Billy Ray Irick prin injecţie letală pe 9 august şi execuţia lui Edmund Zagorski pe scaunul electric pe 1 noiembrie.

Execuţia lui Irick a durat cel puţin 20 de minute şi avocaţii lui au susţinut că a venit cu mari dureri.

Luni mai târziu, Zagorski a ales scaunul electric. El credea că moartea prin electrocutare ar fi mai rapidă şi mai puţin dureroasă, dar a susţinut că ambele metode sunt neconstituţionale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite