VIDEO Călătorie de coşmar. Doi pasageri au transmis pe Facebook cum sunt răpiţi de un şofer de Uber furios

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuplul de pasageri a rămas marcat de călătoria cu Uber. FOTO Captură video
Cuplul de pasageri a rămas marcat de călătoria cu Uber. FOTO Captură video

Olufemi Olomola, un şofer de Uber din Virginia, SUA, a fost acuzat de poliţişti de răpire, uştraj şi conducere imprudentă, după ce a luat doi pasageri prin Uber şi i-a împiedicat să coboare din maşină după ce s-a certat în trafic cu un bărbat care i-a lovit maşina.

Pe 10 februarie, John Murray şi soţia sa, Tameka Swann, aşteptau cu nerăbdare un şofer care să-i ducă la o ieşire în oraş. Cei doi folosiseră aplicaţia Uber pentru a ajunge la restaurantul  unde aveau rezervare. Şoferul, Olufemi Olomola, 38 de ani, i-a blocat însă în maşină în momentul în care s-a angajat într-un conflict în trafic.

Murray spune că Olomola i-a luat din faţa casei lor. Câteva străzi mai încolo, maşina a fost lovită de un alt şofer.

„Nu ştiu ce au discutat, am crezut că vor face schimb de informaţii, dar celălalt a plecat brusc”, a spus Murray.

Murray a început să transmită live pe Facebook când s-a întâmplat accidentul iniţial. Lucrurile sunt liniştite la început, iar cuplul discută despre accident.

Dar apoi şoferul accelrează brusc, iar cuplul sună la numărul de urgenţă 911. Urmează o cursă de coşmar.

„Şoferul nu ne lasă să coborâm. Încearcă să-l prindă pe tip pentru că ne-a lovit", îi spune Swann dispecerului.

Pentru următoarele patru minute, videoclipul arată cum şoferul lor ignoră semafoarele roşii şi indicatoarele de oprire în timp ce cuplul îi cere să se oprească.

„Am patru copii, trebuie să ne laşi să coborâm", îi spune Swann lui Olumola.

„Nu-l pot lăsa să scape”, spune şoferul lor. Aproape de jumătatea drumului, în clipul video se poate şoferul care trece de un alt semafor roşu, iar apoi se aude cum o altă maşină îi loveşte. Operatorul 911 poate fi auzit spunându-i şoferului să oprească de urgenţă maşina.

Ulterior, Olumola a acceptat să oprească şi să-i lase pe cei doi soţi să coboare. În urma incidentului, Uber a comunicat că i-a interzis lui Olumola accesul la aplicaţie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite