Trump susţine că „America este respectată din nou“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump FOTO Arhivă
Donald Trump FOTO Arhivă

Donald Trump a afirmat, în timpului unui discurs ţinut în Elkhart, Indiana, că „America este respectată din nou” si a promis să „ajungă la pace” cu Coreea de Nord, scrie The Independent.

El a precizat că relaţia sa cu liderul nord-coreean Kim Jong-un este „bună”, adăugând că se va întâlni cu el „pentru a asigura un viitor cu pace şi prosperitate în lume”.

„Ceva foarte, foarte bun se va întâmpla”, a afirmat Trump.

Trump a fost însoţit în Indiana de vicepreşedintele Mike Pence, fost guvernator al statului şi mai mulţi republicani importanţi din Indiana.

Preşedintele a atacat din nou presa, calificând informaţiile conform cărora acţiunile lui „vor duce la un război nuclear” ca fiind „ştiri false”.

„Ştiţi ce ne va duce la război nuclear şi ştiţi ce ne va duce la alte războaie: slăbiciunea”, a declarat Trump.

El a precizat că fostul preşedinte Barack Obama a cheltuit 1,8 miliarde de dolari pentru ostatici în timp ce foştii prizonieri care au fost eliberaţi de Coreea de Nord „s-au întors acasă gratis”.

Cel mai probabil Trump se referă la acordul nuclear cu Iranul, prin care SUA au plătit 1,7 miliarde de dolari Teheranului, dintre care 400 de milioane de dolari au fost pentru a încheia o dispută legală privind o tranzacţie cu arme înainte de revoluţia iraniană din 1979. După această plată, Iranul a anunţat că va elibera patru ostatici americani.

Trump şi-a continuat discursul declarând că omologul său nord-coreean „a făcut un mare serviciu lui şi ţării sale”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite