Trump vrea o armată spaţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump vorbind în faţa puşcaşilor marini de la baza Miramar FOTO EPA-EFE
Donald Trump vorbind în faţa puşcaşilor marini de la baza Miramar FOTO EPA-EFE

Aflat în vizită la o bază militară din California, Donald Trump a evocat, cu zâmbetul pe buze, posibilitatea înfiinţării unei forţe spaţiale în cadrul armatei americane.

Preşedintele american Donald Trump a spus marţi că i-ar plăcea să aibă la dispoziţie o „armată spaţială“, alături de forţele terestre, navale şi aeriene.

„Strategia mea de securitate recunoaşte că spaţiul este un câmp de luptă, la fel ca pământul, cerul şi marea. Voi vorbi despre acest lucru în altă zi, pentru că vom face un lucru extraordinar în spaţiu“, a declarat Trump la baza aeriană Miramar, din apropiere de San Diego, în sudul Californiei.

„Pot să spun doar că avem nevoie de o nouă armată, se va numi armata spaţială“, a adăugat el, fără a da mai multe detalii.

În realitate, ideea creării unei armate spaţiale americane nu este de dată recentă. Camera Reprezentanţilor chiar a votat în iulie anul trecut un text care prevede înfiinţarea unui „corp spaţial“ separat de forţele aeriene, care gestionează în prezent activităţile spaţiale.

Însă ideea nu este susţinută de secretarul Apărării, Jim Mattis, care îşi doreşte centralizarea comenzilor de manevră şi luptă.

Armata americană este formată din trei componente mari - forţele terestre, forţele navale şi forţele aeriene - şi două componene mai mici - infanteria marină şi paza militară de coastă. Operaţiunile spaţiale sunt atribuite US Air Force.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite