Trump transmite informaţii false. A anunţat că  Google va dezvolta un website care va ajuta la testarea pentru coronavirus, dar compania dezminte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pre;edintele SUA, Donald Trump
Pre;edintele SUA, Donald Trump

Acţiunile Alphabet, compania mamă a Google, au crescut vineri cu peste 9% după ce preşedintele american Donald Trump a declarat că proprietarul gigantului motor de căutare va crea un website care va ajuta la a stabili dacă o persoană are nevoie de un test pentru coronavirus sau nu, transmite Reuters.

O parte a avansului acţiunilor a fost rezultatul creşterii generalizate a bursei de pe Wall Street, pe baza speranţelor că măsurile anunţate de Trump vor contribui la limitarea răspândirii virusului.

”Doresc să mulţumesc Google. Google ajută la dezvoltarea unui website, va fi construit foarte rapid, spre deosebire de alte website-uri din trecut, pentru a determina dacă este necesar un test şi pentru a facilita testarea la o locaţie convenabilă...Google are 1.700 de ingineri care lucrează în prezent la acest lucru, fac progrese extraordinare”, a mai spus Trump.

Google nu dezvoltă un site pentru testare naţională de Covid-19

Google nu dezvoltă un site pentru testare naţională de Covid-19, aşa cum a anunţat preşedintele american Donald Trump, ci divizia de ştiinţe a companiei-mamă Alphabet pregăteşte o platformă pentru San Francisco Bay Area, nu pentru întreaga ţară.

„Doresc să mulţumesc Google. Google ajută la dezvoltarea unui site, va fi construit foarte rapid, spre deosebire de alte site-uri din trecut, pentru a determina dacă este necesar un test şi pentru a facilita testarea la o locaţie convenabilă... Google are 1.700 de ingineri care lucrează în prezent la acest lucru, fac progrese extraordinare”, a spus Trump.

La o oră după, a fost clarificat.

Proiectul nu este derulat de Google, ci de Verily - divizie a Alphabet, compania-mamă a Google. În plus, unealta digitală este „în stadiu incipient de dezvoltare”, cu un test programat să aibă loc iniţial în San Francisco Bay Area, nu în întreaga ţară. La un moment dat, a transmis Verily, ar putea extinde proiectul.

„Dezvoltăm o unealtă pentru a ajuta la triajul indivizilor pentru testarea Covid-19. Verily se află în fază incipientă de dezvoltare şi plănuieşte să desfăşoare testări în Bay Area, cu speranţa de a se extinde pe parcursul timpului. Spreciem sprijinul primit de la oficialii guvernamentali şi partenerii din industrie şi inginerilor Google pentru că s-au oferit voluntar să fie parte din acest efort”, a explicat Verily.

Mergând împotriva recomandărilor formulate de majoritatea agenţiilor de sănătate din lumea întreagă, Donald Trump a dat mâna cu mai multe persoane vineri la Casa Albă, în plin anunţ al măsurilor contra coronaviruslui, comentează AFP.

Pentru a anunţa starea de urgenţă, preşedintele SUA s-a înconjurat de mai mulţi responsabili ai unor mari companii americane domeniul distribuţiei sau al sănătăţii.

Şi, în timp ce reamintea publicului american măsurile fundamentale de igienă publică care trebuie respectate, măsuri "de bun simţ" în opinia sa, el a strâns mâna cu tuturor acestor patroni după discursul lor.

Unul dintre aceştia, Bruce Greenstein vicepreşedinte al LHC Group, a refuzat să dea mâna cu el, propunându-i un salut cu cotul, modalitate promovată de numeroase autorităţi sanitare pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

În cursul conferinţei de presă, Donald Trump, 73 de ani, a mai explicat că nu a fost testat la coronavirus, deoarece nu prezintă "niciun simptom", chiar dacă a fost în contact săptămâna trecută cu un brazilian, membru al delegaţiei preşedintelui Jair Bolsonaro, care a fost testat pozitiv la coronavirus.

El a adăugat că probabil se va testa "în curând".

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite