Trump a stopat o operaţiune a flotei americane în Marea Neagră după ce CNN a spus că ar fi „ostilă la adresa Rusiei“

Trump a stopat o operaţiune a flotei americane în Marea Neagră după ce CNN a spus că ar fi „ostilă la adresa Rusiei“

Donald Trump FOTO AFP

Statele Unite aveau programate o operaţiune a marinei în Marea Neagră dar un material al CNN care a calificat acţiunea drept ”ostilă Rusiei” a oprit totul.

Preşedintele american Donald Trump a anulat personal această operaţiune, chemându-l acasă la el pe John Bolton, consilierul pe securitate naţională. Trump a cerut stoparea acţiunii după ce CNN a relatat că aceste acţiuni ale SUA sunt ostile Rusiei.

Incidentul a fost relatat de către Christopher Anderson, asistent al unui fost trimis special al Ucrainei.

„În ianuarie a existat o operaţiune de patrulare pentru asigurarea liberei navigaţii, aşa că am comunicat guvernului turc intenţia noastră”, a povestit Anderson. Concret, era vorba de asigurarea sprijinului american pentru navele ucrainene în vederea securităţii transportului în Marea Neagră. În noiembrie 2018, Rusia a atacat nave ucrainene ce tranzitau strâmtoarea Kerch. 

Anderson a spus că raportul a fost publicat în ianuarie, iar materialul CNN a apărut în luna decembrie.  

„Aveam deja un distrugător din calasa Arleigh sosit în Odessa. Trebuia să fie o patrulă de asigurare a securităţii şi liberei navigaţii”, a spus Anderson, consilier al lui Kurt Volker, trimis al Ucrainei în SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: