Trump dă startul campaniei sale oficiale pentru alegerile prezidenţiale din 2020

Trump dă startul campaniei sale oficiale pentru alegerile prezidenţiale din 2020

Donald Trump FOTO Getty Images

Preşedintele american Donald Trump va aduna o mulţime mare din cei mai loiali susţinători ai săi, marţi, în Florida, la lansarea oficială a campaniei pentru realegerea sa la prezidenţialele din 2020, însă rezultatele sondajelor de opinie efectuate până acum arată că republicanul este vulnerabil, notează AFP.

Organizatorii susţin că pentru mitingul din Orlando, Florida, se anunţă peste 20.000 de persoane.
 
„Pare că va bate recordul“, a scris Trump, luni, pe Twitter.
 
După mai bine de doi ani agitaţi petrecuţi la Casa Albă, Trump este convins că o economie puternică şi promisiunea sa de a lupta pentru muncitorii uitaţi ai ţării va convinge America să-i mai încredinţeze un al doilea mandat.
 
Însă peste 20 de democraţi se aliniază pentru a concura cu actualul preşedinte şi nu există dubiu că o anchetă amănunţită privitoare la legăturile lui Trump cu Rusia şi stilul său brutal şi agresivi i-au dăunat liderului neconvenţional de la Casa Albă.
 
Mai multe sondaje arată că Trump s-ar plasa în spatele democratului Joe Biden, care face campanie cu o promisiune de a readuce ţara la ceea ce el consideră zilele mai calme ale administraţiei Obama, în cadrul căreia a fost vicepreşedinte. Şi se pare că nu numai Biden ar avea rezultate bune. Potrivit unui sondaj Fox News, publicat în acest weekend, chiar şi Pete Buttigieg, primarul gay care a apărut ca o surpriză pe terenul democraţilor, îl învinge la mustaţă pe Trump în sondaj.
 
Însă aceste sondaje au puţină valoare şi în 2016, după cum este bine cunoscut, acestea nu au reuşit să prezică faptul că Trump avea să câştige în faţa democratei Hillary Clinton.
 
Trump a atacat aceste predicţii şi le-a catalogat drept „false“ .
 

Înapoi la baza sa electorală

 
Democraţii sunt înflăcăraţi, cu cea mai activă aripă a partidului schimbând direcţia spre stânga şi cu o minoritate vocală care cere suspendarea lui Trump.
 
Aşadar, dacă Trump va câştiga, va avea nevoie de toţi cei care fac parte din electoratul său de bază să meargă la vot, creând premisele pentru un scrutin puternic polarizat.
 
Discursul din Orlando va fi îndreptat, cel mai probabil, către electorat, într-un stat care probabil va fi crucial pentru oricare dintre candidaţi, pentru a aduna suficiente voturi pentru victorie.
 
Este de aşteptat ca Trump să spună că economia SUA este mai bogată, armata mai puternică şi ţara mai respectată decât oricând altcândva în istorie.
 
Prin faptul că s-a concentrat pe clasa muncitoare a americanilor albi şi a folosit nemulţumirile lor legate de globalizare şi de elitele liberale, Trump a erodat cu succes propria bază electorală a democraţilor. Marţi, preşedintele va reînnoi acest mesaj.
 
„Aţi fost mereu loiali acestei naţiuni şi în sfârşit aveţi un preşedinte care este loial vouă“, spune Trump unei mulţimi în ultimul său video oficial de campanie.
 
„După cum arată lucrurile, a mers excelent în 2016 când toţi ceilalţi s-au înşelat, aşa că-şi va urma aceleşi instincte şi va crede că va câştiga din nou în 2020“, a spus analistul politic de la Universitatea Virginia, Larry Sabato. 
 
„Poate că nu e strategia corectă, dar vorbim despre Trump, şi el e incapabil să se reorienteze“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: