Trump recunoaşte că se înţelege mai bine cu liderii „duri şi răufăcători”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Donald Trump recunoaşte, într-o înregistrare publică făcută luni, că se înţelege mai bine cu liderii străini „duri şi răufăcători”.

Această confidenţă, înregistrată de jurnalistul Bob Woodward, a fost difuzată de postul NBC în ajunul publicării cărţii „Furia”, o cronică a administraţiei Trump bazată pe 18 interviuri cu cel de-al 45-lea preşedinte american.

În acest extras, Donald Trump revine asupra legăturilor sale cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a cenzurat presa şi a închis mii de opozanţi după tentativa de puci din 2016.

„Mă înţeleg bine cu Erdogan, chiar dacă (...) toată lumea spune că tipul e oribil”, mărturiseşte Trump într-o discuţie purtată cu Woodward la 22 ianuaire.

„Cu cât sunt mai duri şi mai răufăcători, cu atât mai bine mă înţeleg cu ei”, a adăugat el.

De-a lungul mandatului său la Casa Albă, Donald Trump a căutat în special atenţia preşedintelui chinez Xi Jinping, preşedintelui rus Vladimir Putin sau a prinţului moştenitor al Arabiei Saudite Mohammad bin Salman, cu toţii acuzaţi de grave încălcări ale drepturilor omului. Preşedintele american s-a întâlnit de trei ori cu dictatorul nord-coreean Kim Jong-un şi a insistat mereu asupra bunei lor înţelegeri.

În schimb, a întreţinut relaţii tensionate cu liderii unor ţări aliate, mai ales cu cancelarul german Angela Merkel, transmite AFP.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite