Trump promite că, împreună cu republicanii, va desfiinţa Obamacare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, le-a cerut din nou republicanilor din Senat să „facă ceea ce trebuie” şi să îndeplinească promisiunile prin înlocuirea legii de sănătate, modificată ultima oară de fostul preşedinte, Barack Obama, relatează Reuters.

Sentaul urmează să voteze marţi dacă va deschide dezbaterea privind revizuirea legii, liderul majorităţii, Mitch McConnell, promiţând un proces de modificare deschis şi o dezbatere „robustă”.

„Vreau să vă spun un lucru pentru fiecare membru din Senat: Poporul american a aşteptat îndeajuns. Au fost prea multe discuţii fără acţiuni. Acum este timpul pentru acţiuni” a declarat Trump de la Casa Albă.

Deşi încă nu este sigur dacă McConnell va avea suport şi va obţine îndeajuns de multe voturi pentru a deschide dezbaterea în Senat, acesta a precizat că votul va avea loc oricum. „Ştiu că mulţi dintre noi am aşteptat ani întregi pentru ca acest moment să sosească în sfârşit. Aş vrea să rog toţi colegii să mă urmeze” declara McConnell

Unul dintre senatorii republicani care este aşteptat să lipsească de la vot este John McCain, care a fost diagnosticat cu cancer cerebral şi se află sub tratament, acasă, în Arizona. 

Republicanii se află de mai multă vreme sub presiune politică de a-şi duce la capăt promisiunea făcută de mai multă vreme, de a înlătura legea din 2010, pe care o văd ca pe o intruzie pe piaţa sistemului de sănătate.

Totuşi, părerile din partid sunt foarte împărţite între cei care cred că proiectul de lege al Senatului ar elimina asigurarea de sănătate pentru milioane de americani cu o situaţie financiară precară, şi cei conservatorii care doresc schimbări şi mai profunde asupra legislaţiei aprobate de Obama.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite