Trump plăteşte aplaudaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Donald Trump a angajat actori pentru a-l aplauda la prima sa mare conferinţă de presă organizată după alegerile din 8 noiembrie anul trecut, scrie Politico. Preşedintele ales al Statelor Unite a susţinut această coferinţă pentru a respinge, sub aplauze, scurgerile din presă legate de informaţiile compromiţătoare pe care le-ar avea agenţii ruşi despre el şi cu care ar putea fi şantajat.

Potrivit Politico, Trump a plătit persoane pentru a asista şi aplauda la conferinţa de presă de miercuri.

„Credeţi într-adevăr că Hillary Clinton ar fi fost mai fermă cu Putin decât mine?“, a întrebat retoric Donald Trump, după care s-a auzit un „nu“ prelung din sală.

De asemenea, un jurnalist al CNN a încercat să-i pună o întrebare preşedintelui ales, dar acesta din urmă l-a refuzat categoric, sub un ropot de aplauze.

Aplauzele sunt neobişnuite pentru un astfel de eveniment, notează Politico.

Însă Trump, care va fi învestit în funcţia de preşedinte al Statelor Unite la 20 ianuarie, nu este prima ispravă de acest gen. Potrivit Hollywood Reporter, el a angajat actori pentru a-l aplauda şi cu ocazia anunţării candidaturii la preşedinţia Statelor Unite, la 16 iunie 2015. Fiecare actor a primit atunci câte 50 de dolari (47 de euro) pentru a face atmosferă.

Trump a acuzat miercuri serviciile secrete americane că au lăsat să se scurgă în presă un dosar cu „ştiri false“ care sugerau că el ar putea fi şantajat de Rusia. El a criticat totodată instituţiile de presă care au preluat respectivele informaţii neverificate şi le-a mulţumit ziariştilor care s-au abţinut să le difuzeze, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

„Cred că difuzarea unor asemenea informaţii este o ruşine“ pentru serviciile secrete, a spus Trump în faţa a circa 250 de ziarişti.

„Toate sunt ştiri false, invenţii, ceva ce nu s-a întâmplat“, a dat asigurări Trump, criticând în special postul CNN şi website-ul BuzzFeed, cele care au mediatizat cel mai mult respectivele informaţii.

„Cred că este scandalos, scandalos, că serviciile de informaţii au permis (publicarea) unei informaţii care s-a dovedit eronată şi falsă“, a insistat el. „Este ceva ce numai Germania nazistă ar fi făcut, şi a făcut“, a continuat Trump.

Potrivit postului CNN şi cotidianului New York Times, şefii serviciilor secrete americane i-au prezentat lui Trump, dar şi preşedintelui în exerciţiu Barak Obama şi mai multor responsabili ai Congresului, o sinteză a unui document de 35 de pagini ce conţine informaţii potenţial compromiţătoare despre viitorul preşedinte, inclusiv aventuri cu prostituate la Moscova, precum şi detalii despre presupuse legături ale anturajului său cu Rusia. Website-ul BuzzFeed a publicat conţinutul respectivului document.

Notele cuprinse în document au fost redactate între iunie şi decembrie 2016 de către un fost agent al serviciilor secrete britanice pentru adversarii politici ai lui Trump.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite