Trump plănuieşte suspendarea temporară a emigrării în SUA

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
interdictie calatorie

Preşedintele Donald Trump a anunţat ieri, 20 aprilie 2020, că va emite un nou ordin prezidenţial care va viza suspendarea temporară a emigrării în Statele Unite.  Preşedintele a argumentat că a luat această decizie pe fondul pandemiei Covid-19 şi a protejării locurilor de muncă pentru cetăţenii americani.

Ce va conţine exact acest nou ordin executiv şi cine vor fi cei afectaţi, rămân întrebări la care vom afla răspuns cel mai probabil în următoarele zile. 

Preşedintele Trump a anunţat luni seară pe contul său de Twitter că intenţionează să închidă temporar graniţele Statelor Unite pentru persoanele care doresc să emigreze în SUA, fără însă a intra în detalii.

Printre persoanele afectate este posibil să fie inclusiv cele care au primit ani la rând vize de muncă temporare, iar acum se vor afla în imposibilitatea de a reînnoi aceste vize.  Nu sunt încă clare mecanismele legale care vor sta la baza acestui ordin, durata suspendării sau efectele sale asupra celor care au deja rezidenţă permanentă în SUA.

De asemenea, este încă neclar dacă vor fi vizaţi şi cetăţenii străini care vor dori să călătorească în SUA în scop de afaceri sau turism.

Prin această nouă interdicţie anunţată, Preşedintele Trump şi-a atras şi mai multe critici, având în vedere că încă de la începutul mandatului său a luat măsuri de restrângere a emigrării în SUA cu scopul de a proteja piaţa de muncă americană.  Un exemplu în acest sens este campania “America First.”

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite