Trump se oferă să publice încă o discuţie telefonică pe care a avut-o cu preşedintele ucrainean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Donald Trump a afirmat, vineri, că va preda transcrierea unei discuţii telefonice cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a avut loc înaintea conversaţiei din iulie dintre cei doi lideri, care a dus la iniţierea unei proceduri de demitere de către democraţi, potrivit Politico.

„Am avut o a doua conversaţie telefonică cu preşedintele, care cred că a avut loc înainte de acesta şi acum toţi o vor pe aceea şi dacă o vor, le-o voi da”, le-a spus Trump jurnaliştilor, la o conferinţă de la Casa Albă, probabil referindu-se la anchetatorii din Congres, din procedura de impeachment. „Nu am văzut-o de curând, dar le-o voi da”.

Discuţia telefonică a liderului de la Washington cu omologul său ucrainean, de vara trecută – în care Trump a pus presiune pe Zelenski să-l investigheze pe rivalul său democrat Joe Biden – a fost detaliată într-o plângere explozivă a unui avertizor de integritate, care i-a determinat pe democraţi să declanşeze procedura de impeachment (punere sub acuzare/demitere a preşedintelui american).

Trump l-a sunat pe Zelenski şi în luna aprilie, ca să-l felicite pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale din Ucraina. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite