Trump îl numeşte pe Sean Spicer purtătorul său de cuvânt la Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Naţional republican (RNC, organul de conucere al Partidului Republican), Sean Spicer va fi purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump după învestire, pe 20 ianuarie, a anunţat joi preşedintele-ales, care i-a numit, de asemenea, pe Hope Hicks, Jason Miller şi Dan Scavino, loiali miliardarului în posturi importante în domeniul comunicării, relatează Reuters.

Pentru a-şi rotunji echipa de comunicare, preşedintele-ales a numit persoane care i-au fost loiale în campanie.

Hope Hicks, purtătoarea sa de cuvânt la începutul campaniei, în 2015, va fi directoarea comunicaţiilor strategice.

Jason Miller a fost numit director de comunicare, iar Dan Scavino director pentru social media.

Spicer, în vârstă de 45 de ani, purtătorul de cuvânt al RNC în timpul campaniei sale prezidenţiale, împreună cu preşedintele partidului Reince Priebus l-au susţinut pe Trump împotriva opoziţiei furioase a establishmentului republican. Priebus a fost răsplătit cu postul de secretar general al Casei Albe.

Un profesionist acerb, Spicer, un comandant în cadrul Navy Reserve, a criticat în mod deschis acoperirea mediatică a candidaţilor republicani şi a preşedintelui-ales, dar dă asigurări că viitorul şef al statului are un mare respect faţă de libertatea presei.

”Noi înţelegem şi respectăm rolul pe care presa-l joacă într-o democraţie. Este sănătos, este important. Dar este o sabie cu două tăişuri”, declara el pentru Politico, după care a atacat virulent publicaţia, pe care a acuzat-o de o acoperire exclusiv negativă.

Spicer, purtătorul de cuvânt al echipei de tranziţie a lui Trump, are o îndelungată experienţă în afacerile publice.

El este arhitectul operaţiunii de redresare a afacerilor publice ale RNC, după ce a preluat postul de director de comunicare în 2011. El a consolidat operaţiunile social media, a construit o echipă de producţie TV internă şi a creat un efort de reacţie rapidă care să răspundă atacurilor.

Spicer a lucrat în administraţia preşedintelui George W. Bush ca adjunct al Reprezentantului comercial american pentru media şi afaceri publice  Anterior a fost directorul de comunicare al Conferinţei Republicane din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

El a încercat să asigure organizaţiile de presă că Trump nu va încerca să le interzică să-l acopere, în contextul în care preşedintele-ales a căutat uneori, în campania electorală, să facă acest lucru.

Însă Spicer şi alţi consilieri ai lui Trump au anunţat că noul preşedinte va da peste cap statu-quoul în relaţiile Casei Albe cu presa, inclusiv printr-o reexaminare a necesităţii informărilor de presă zilnice televizate şi a practicii de a stabili locurile în sala de briefing.

”Cred că trebuie să analizăm totul”, a declarat Spicer pentru Fox News care l-a întrebat despre briefinguri. ”Şi, aşadar, nu ştiu dacă trebuie să fie zilnice. Nu ştiu dacă au toţi nevoie să fie la televizor”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite