Trump, după ce naţionala feminină de fotbal a SUA a câştigat bronzul la JO: „Dacă n-ar fi fost conduse de nişte stângişti maniaci, poate ar fi luat aurul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump / FOTO EPA-EFE
Donald Trump / FOTO EPA-EFE

Fostul preşedinte american Donald Trump a criticat naţionala feminină de fotbal a Statelor Unite, o ţintă preferată de atac în timpul mandatului său, după ce echipa a câştigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice.

„Dacă echipa noastră de fotbal, condusă de un grup radical de stângişti maniaci, n-ar fi fost „woke”, poate ar fi câştigat aurul, nu medalia de bronz”, a scris Trump într-un comunicat de presă (n.red. - „woke” poate fi tradus drept „trezit” şi este un termen prin care iniţial se caracterizau pe sine persoanele conştiente de nedreptăţi sociale; în prezent este utilizat tot mai des de conservatorii americani cu dispreţ pentru stânga progresistă).

„«Woke»Woke înseamnă că pierzi, tot ce e «woke» ajunge rău, iar echipa noastră de fotbal cu siguranţă a ajuns rău. Au fost, totuşi, câţiva patrioţi care au rămas în picioare. Din păcate, au nevoie de mai mult de atât pentru a ne respecta ţara şi imnul naţional”, a continuat fostul preşedinte american.

Echipa feminină de fotbal a SUA, altărui de alte echipe, au îngenuncheat înainte de meciurile de la Jocurile Olimpice pentru a protesta împotriva nedreptăţilor rasiale. Jucătoarele s-au ridicat apoi pentru imnul naţional.

„Ar trebui să-i înlocuiască pe cei «woke» cu patrioţi şi să înceapă să câştige din nou. Femeia nu părul violet a jucat îngrojiztor şi se gândeşte prea mult despre politica stângii radicale în loc să-şi facă treaba”, a mai adăugat Trump, făcând referire la jucătoarea Megan Rapinoe.

Rapinoe a înscris două goluri în victoria naţionalei americane în faţa Australiei în meciul pentru medalia de bronz, scos 4-3.

Trump e în conflict de mult timp cu echipa feminină de fotbal a SUA. În 2019, Rapinoe a declarat pentru The Guardian: „Suntem tot ce iubeşte Trump - cu excepţia faptului că suntem femei puternice”. Înainte de acest moment, Rapinoe l-a enervat pe Trump după ce a anunţat că nu se va duce la Casa Albă dacă echipa va câştiga Cupa Mondială.

După ce naţionala americană a triumfat în finala Cupei Mondiale, echipa nu a făcut vizita tradiţională la Washington.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite