Trump, mulţumit de ce a obţinut la summit-ul de la Bruxelles: „NATO este mai puternică acum“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După reuniunea specială din a dua zi a summit-ului NATO, desfăşurată cu uşile închise, preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că aliaţii s-au angajat să majoreze cheltuielile de apărare şi că Alianţa este acum mult mai puternică decât în urmă cu două zile, înainte de începerea summitului de la Bruxelles, scrie Reuters. Procentul de 2% din PIB cheltuieli alocate NATO va fi atins într-un timp scurt de ani, a adăugat el.

Trump a fost întrebat de un reporter dacă în opinia sa este posibilă retragerea SUA din NATO fără aprobarea Congresului şi a răspun că „ probabil aş putea, dar acest lucru nu este necesar”.

Întrebat dacă Vladimir Putin este o ameninţare de securitate pentru Europ, preşedintele america a răspuns:„ Nu vrem să fie şi de aceasta avem NATO şi cel mai mare buget pentru Apărare în SUA. Vrem pace în toată lumea, acesta este scopul meu numărul 1”, a subliniat Trump.

Despre liderul de la Kremlin Trump a mai spus că Vladimir Putin „este un competitor. Nu e duşmanul meu. E un prieten? Nu, nu îl ştiu atât de bine. Sper că ne vom înţelege bine, dar în cele din urmă e un competitor, eu reprezint SUA, el reprezintă Rusia. Nu e o chestiune de duşmani sau prieteni. Sper ca într-o zi să fim prieteni.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite