Trump l-a nominalizat ca secretar al Justiţiei pe un republican care a mai deţinut acest post în mandatul lui Bush senior

Trump l-a nominalizat ca secretar al Justiţiei pe un republican care a mai deţinut acest post în mandatul lui Bush senior

William P. Barr (stânga), alături de George H.W. Bush Captură YouTube

Preşedintele american Donald Trump l-a nominalizat vineri ca secretar al Justiţiei pe William P. Barr, care a mai deţinut acest post în ultimii doi ani ai mandatului al prezidenţial al lui George H.W. Bush (1989-1993).

Ştiri pe aceeaşi temă

În cazul în care va fi confirmat în funcţie de Senat, William P. Barr urmează să coordoneze ancheta cu privire la amestecul rus în alegerile americane şi la o eventuală complicitate între echipa de campanie a miliardarului şi Kremlin.

Matthew Whitaker este secretarul interimar al Justiţiei, după ce Trump l-a demis luna trecută pe Jeffrey Sessions. Whitaker a fost şeful de cabinet al lui Sessions.

În vârstă de 68 de ani, Barr este un avocat republican respectat. E a fost secretar al Justiţiei în perioada 1991-1993.

După perioada petrecută în administraţia Bush senior, William P. Barr a lucrat în sectorul privat până în 2008, când s-a pensionat. 

„Este prima mea alegere din prima zi“, a declarat Trump despre Barr, caracterizându-l drept un „om strălucitor“.

Pe de altă parte, preşedintele american a nominalizat-o pe Heather Nauert, actuala purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, ca ambasadoare a SUA la ONU. Ea o va înlocui pe Nikki Haley, care a demisionat în octombrie şi va preda ştafeta până la sfârşitul acestei luni.

Nauert, o fostă jurnalistă la Fox News, avea puţină experienţă în politică externă înainte să devină purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane.

Cele două nominalizări urmează să fie aprobate fără niciun obstacol în Senat, unde republicanii deţin 53 de mandate din cele 100, notează Reuters.

citeste totul despre: