Trump Jr. a făcut publice schimburile de mesaje avute cu WikiLeaks, în urma unor dezvăluiri de presă

Trump Jr. a făcut publice
schimburile de mesaje avute cu WikiLeaks, în urma unor dezvăluiri de presă

Donald Trump Jr., alături de tatăl său FOTO CNBC

Luat în vizor pentru întreţinerea unor contacte secrete cu WikiLeaks, fiul cel mare al liderului de la Casa Albă Donald Trump a publicat mesajele pe care le-a schimbat cu acest grup care a militat împotriva lui Hillary Clinton în timpul campaniei prezidenţiale de anul trecut din Statele Unite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o încercare evidentă de a reduce impactul unui articol publicat de revista The Atlantic, care a dezvăluit luni aceste discuţii, Donald Trump Jr. a dezvăluit pe Twitter mesajele pe care le-a schimbat cu WikiLeaks în perioada septembrie 2016 -  iulie 2017.

WikiLeas căuta să ofere informaţii echipei de campanie a lui Trump şi să sporească impactul dezvăluirilor cu privire la Clinton, notează AFP.

Trump Jr. dezvăluie că a primit 12 mesaje din partea WikiLeaks şi a oferit „trei răspunsuri spectaculoase“.

Conform conţintului dezvăluit de Trump Jr., WikiLeaks îl informează pe fiul cel mare al preşedintelui american despre un nou site de web anti-Trump, cere ca tatăl său să scrie pe Twitter despre dosarele dezvăluite de grup cu privire la Clinton şi avertizează că, dacă pierde alegerile, republicanul ar trebui să pună în discuţie rezultatul.

Grupul îi cere de asemenea lui Trump Jr să-i furnizeze o declaraţie a veniturilor tatălui său, dând asigurări că „aceasta va îmbunătăţi enorm percepţia imparţialităţii noastre“, favorizând totodată ecoul dezvăluirilor despre Clinton.

În aprilie, când anchetatorii se interesau de o întâlnire din 2016 a lui Trump Jr cu o avocată rusă, WikiLeaks i-a cerut e-mailuri referitoare la această întâlnire.

Trump Jr a răspuns doar celor trei mesaje iniţiale, mulţumind WikiLeaks pentru informaţiile despre noul website, făcând un comentariu vulgar la adresa lui Hillary Clinton şi cerând, pe 3 octombrie 2016, chiar înainte de publicarea anunţată de WikiLeaks a dezvăluirilor stânjenitoare pentru candidata democrată, detalii despre această divulgare.

Chiar dacă nu a răspuns celei mai mari părţi a mesajelor WikiLeaks, fiul preşedintelui nu a reacţionat atunci când a fost evocat noul website.

La rândul său, fondatorul WikiLeaks Julian Assange a dat asigurări pe Twitter că mesajele grupului său se înscriu în cadrul unui efort promoţional.

„WikiLeaks poate să se arate foarte eficient în a convinge persoane, inclusiv sus plasate, că este spre interesul lor să-i promoveze publicările“, apreciază australianul.

citeste totul despre: