Trump îşi dizolvă două dintre consiliile economice, în urma unui val de demisii ale unor CEO

Trump îşi dizolvă două dintre consiliile economice, în urma unui val de demisii ale unor CEO

Donald Trump alături de Kenneth Frazier, unul dintre consilierii care au demisionat dupa evenimentele de la Charlottersville /  FOTO EPA

Donald Trump a anunţat miercuri, într-un mesaj pe Twitter, că dizolvă două dintre instanţele care-l consiliază în domeniul politicilor economice, în urma unui val de demisii ale membrilor acestora - CEO americani, relatează AFP şi Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În loc să execit presiuni asupra oamenilor de afaceri din Consiliul pentru Industrie şi Forumul pentru strategie şi politică, le pun capăt amândurora. Vă mulţumesc tuturor!”, scrie trump în acest mesaj.

Numeroşi CEO au demisionat din cauza declaraţiilor lui Trump cu privire la violenţele sângeroase care au avut loc în weekend la Charlottesville, în Virginia, care au alimentat tensiuni rasiste în întreaga ţară.

Trump şi-a anunţat decizia după ce conducătorii 3M şi Campbell Soup şi-au anunţat demisiile miercuri.

Opt şefi de întreprinderi s-au retradsdin consilii în urma mitingului extremei drepte din weekend.

Companiile au fost supuse presiunii de a se distanţa de modul în care Trump a gestionat aceste violenţe sângeroase.

După ce a denunţat târziu, abia marţi, grupările care susţin supremaţia albilor şi neonaziste care au participat la mitingul de la Charlottesville, şeful statului pare că le-a luat apoi apărarea organizatorilor mitingului.

Trump a respins demisiile acestor conducători de întreprinderi, acuzându-i că ”nu-şi iau locurile muncă în serios în ceea ce are de a face cu această ţară”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: