Trump îşi atribuie un vaccin anti-COVID-19, ce ar trebui numit „Trumpcine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte american Donald Trump Foto Arhivă
Fostul preşedinte american Donald Trump Foto Arhivă

Fostul preşedinte al Statelor Unite Donald Trump apreciază că unul dintre vaccinurile împotriva covid-19 ar trebui să-i poarte numele - ”Trumpcine”, relatează The Independent.

”Ne-am adunat astă seară să vorbim despre viitorul Partidului Republican”, a declarat Trump, invitat de onoare la o reuniune a donatorilor din cadrul ”Grand Old Party” (GOP), la Mar-a-Lago, sâmbătă, care a ţinut prima pagină după ce a proferat acuzaţii şi insulte la adresa unor lideri republicani.

În loc să vorbească despre viitor, el a vorbit despre trecut.

Într-un discurs în care a subliniat că nu are ”nicio îndoială” cu privire la o recucerire a Senatului şi Camerei Reprezentanţilor în 2022, Trump şi-a atribuit meritul dezvoltării unui vaccin împotriva covid-19.

”Ei ar trebui să-l numească Trumpcine” a spus el adunării.

Fostul preşedinte şi-a lăudat felul în care a gestionat pandemia, în pofida morţii a 400.000 de oameni în timpul preşedinţiei sale.

El i-a felicitat pe guvernatorii republicani care au ţăinut magazinele şi întreprinderile deschise în statele lor şi l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, consilierul preşedinţiei.

”Aţi mai văzut pe cineva atât de nul?”, a spus trump.

La sfârşitul lui martie, Trump a declarat că ”nu-l asculta cu adevărat” pe Fauci.

Trump l-a acuzat, de asemenea, pe liderul minorităţii republicane în Senat Mitch McConnell de faptul că nu a făcut suficient pentru ca miliardarul să rămână în post.

McConnel a fost, cu toate acestea, unul dintre aliaţii loiali ai miliardarului, pe care nu l-a susţinut însă în acuzaţiile sale false cu privire la fraudarea alegerilor prezidenţiale americane de la 3 noiembrie, pe care le-a reiterat în acest discurs.

”Dacă ar fi fost (liderul majorităţii democrate în Senat) Schumer în locul acestui ticălos prost de McConnell, asta nu s-ar fi întâmplat niciodată”, l-a atacat el, apreciind că McConnel este un ”perdant”.

Magnatul în domeniul imobiliar a repetat că a obţinut victorii în Georgia şi Pennsylvania, două state în care Biden a obţinut victoria în alegeri şi în care nu s-au dovedit niciodată fraude electorale, şi a denunţat rezultatul oficial al alegerilor prezidenţiale americane de la 3 noiembrie drept o ”prostie”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite