Trump îşi amână discursul despre „Starea naţiunii”. Şefa Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, i-a retras invitaţia

Trump îşi amână discursul despre „Starea naţiunii”. Şefa Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, i-a retras invitaţia

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că-şi va amâna discursul despre starea naţiunii până după ce se redeschide guvernul federal, închis parţial din cauza disputei cu Congresul privind viitorul buget şi finanţarea cu aproape şase miliarde de dolari a zidului la graniţa cu Mexic, cerut de Trump.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
Democraţii nu îi vor permite lui Donald Trump să îşi susţină discursul despre "Starea naţiunii", a declarat miercuri preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, Nancy Pelosi, relatează postul CNBC şi agenţia Reuters.
 
Trump a criticat-o şi pe Nancy Pelosi, liderul opoziţiei şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor, după ce aceasta i-a retras invitaţia de a susţine discursul.
 
Noua lideră democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, îl informase că din motive de securitate, nu va putea ţine discursul în faţa camerelor reunite ale Congresului pe 29 ianuarie, cum era programat. Pelosi a explicat că închiderea parţială a agenţiilor federale face imposibilă asigurarea securităţii în timpul discursului prezidenţial.
 
Reacţionând la anunţul lui Trump, Nancy Pelosi a apelat la preşedinte să semneze un buget de compromis, care urmează să fie dezbătut şi votat joi de Senat. Este un proiect care permite redeschiderea agenţiilor federale cu excepţia Departamentului pentru securitate internă.
 
Guvernul federal american este închis din 22 decembrie, cea mai lungă criză de acest gen din istoria Statelor Unite. Peste 800 de mii de angajaţi federali au fost trimişi în vacanţă fără plată sau forţaţi să lucreze fără plată.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: