Trump intenţionează se semneze peste o sută de graţieri cu o zi înainte de încheierea mandatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, intenţionează să semneze peste 100 de acte de graţiere înainte de încheierea mandatului său, dar nu şi pentru el însuşi, relatează Reuters, care citează o sursă apropiată dosarului.

Aflat la sfârşitul mandatului la Casa Albă, Trump a semnat deja luna trecută două seturi de graţieri şi a ţinut duminică o reuniune cu consilierii săi pentru a finaliza încă o listă, cu peste 100 de nume, pentru care pedepsele vor fi anulate sau comutate, transmite Reuters.

Potrivit unei surse Reuters, care a vorbit sub rezerva anonimatului, cel de-al 45-lea preşedinte al SUA nu se va graţia pe sine şi nu va semna nici graţieri preventive pentru membri ai familiei sale, aşa cum s-a relatat în ultimul timp.

Reuters scrie că Trump s-a interesat de posibilitatea autograţierii - un act consituţional -, dar unii dintre consilierii săi l-au avertizat că acest lucru l-ar face să pară vinovat.

Donald Trump a fost inculpat săptămâna trecută de Camera Reprezentanţilor, dominată de Partidul Democrat, sub acuzaţia de incitare la ocuparea Capitoliului de la Washington, invadat la 6 ianuarie de către simpatizanţi de-ai săi. Procesul s-a mutat în Senat. Dacă Trump va fi găsit vinovat, ar putea fi descalificat pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite