Trump îndeamnă la vot prin corespondenţă în Florida şi seamănă confuzie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Donald Trump i-a îndemnat marţi pe alegătorii din Florida - un stat dominat de republicani - să voteze prin orice mijloace posibile în alegerile prezidenţiale din noiembrie, în pofida faptului că-şi afişează ostilitatea faţă de votul prin corespondenţă, relatează Reuters.

 Locatarul Casei Albe a ridicat săptămâna trecută problema amânării scrutinului prevăzut la 3 noiembrie, din cauza crizei sanitare cauzată de covid-19, invocând riscul unor fraude inerente, în opinia sa, votului prin corespondenţă, însă fără să dea detalii şi fără să prezinte probe în acest sens.

Votul prin curier este considerat cel mai bun mijloc de limitare a riscului sanitar la care se expun alegătorii, în pofida faptului că acest sistem variază de la stat la stat. Majoritatea buletinele de vot prin curier sunt trimise prin poştă.

Trump a declarat că în Floida - unde a votat prin corespondenţă -, nu există nicio diferenţă între votul prin corespondenţă şi votul trimis prin poştă şi i-a îndemnat pe locuitorii statului să aibă încredere în sistemul lor electoral.

”Fie că-l numiţi vot prin curier sau vot prin corespondenţă, în Florida sistemul electoral este sigur şi securizat (...). Deci, în Florida vă încurajez pe toţi să cereţi un buletin de vot şi să votaţi prin curier”, a îndemnat marţi, pe Twitter, Trump.

Sistemul de vot prin corespondenţă în Florida îi obligă pe alegători să ceară un buletin de vot şi au loc verificări ale semnăturii şi identităţii alegătorului.

Donald Trump anunţa luni că intenţionează să deschidă o procedură judiciară împotriva statului Nevada, care vrea să trimită buletine de vot prin poştă tuturor alegătorilor în vederea scrutinului de la 3 noiembrie. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite