Trump a impus restricţii de călătorie în Statele Unite pentru membrii Partidului Comunist Chinez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Administraţia americană impune restricţii de călătorie în Statele Unite membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC, unic) şi familiilor acestora, o măsură denunţată de China, dezvăluie The New York Times (NYT).

În cadrul unor noi reglementări, publicate miercuri, validitatea vizelor membrilor PCC şi membrilor familiilor lor a fost limitată la o lună şi la o singură intrare pe teritoriul Statelor Unite, dezvăluie cotidianul, care citează surse apropiate dosarului.

Aceste vize erau valabile pe o perioadă maximă de zece ani.

„Este vorba în mod clar de o formă de opresiune politică a Chinei de către anumite forţe antichineze extreme din Statele Unite, care acţionează prin ideologie şi în cadrul unei mentalităţi profund înrădăcinate în Războiul Rece”, a denunţat joi, într-o conferinţă de presă, o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying.

Această măsură face parte dintr-un plan în curs vizând să apere Statele Unite de „influenţa răuvoitoare” a Partidului Comunist Chinez, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat pentru NYT.

În mandatul său, preşedintele în exerciţiu Donald Trump a lansat o serie de atacuri vizând China, de la ameninţări cu impunerea unor noi taxe vamale, la criticarea gestionării pandemiei de COVID-19 de către Beijing, denunţarea acaparării Hong Kongului de către China şi revendicări teritoriale în Marea Chinei de Sud.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite