Trump gafează din nou: numărul exagerat de locuitori atribuit Seulului

Trump gafează din nou: numărul exagerat de locuitori atribuit Seulului

Donald Trump FOTO Arhivă

Preşedintele american Donald Trump a făcut o nouă declaraţie eronată, susţinând luni, într-o intervenţie pe tema noului coronavirus, că populaţia capitalei Coreei de Sud este de aproape de patru ori mai mare decât în realitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat de ce Statele Unite nu testează la fel de multe persoane pentru coronavirusul SARS-CoV-2 ca alte ţări, precum Coreea de Sud, liderul de la Casa Albă a devenit ofensiv şi a făcut o declaraţie cu date incorecte.

„Cunosc Coreea de Sud mai bine decât oricine”, a spus Trump, citat de agenţia de presă DPA, preluată de Agerpres în pagina electronică.

„Ştiţi câţi oameni sunt în Seul? 38 de milioane”, a adăugat el, în condiţiile în care capitala Coreei de Sud are o populaţie de circa 10 milioane.

Nu este clar cum a ajuns Trump la numărul pe care l-a menţionat, dar unii internauţi speculează că a încurcat altitudinea la care se află oraşul cu populaţia. Ori Seulul este situat la 38 de metri deasupra nivelului mării, notează DPA, potrivit Agerpres.

Preşedintele american este vizat adesea de critici pentru faptul că răspândeşte informaţii incorecte şi neverificate. De exemplu, el a exagerat recent eficacitatea medicamentelor antimalarie în tratarea bolii covid-19, în pofida dovezilor ştiinţifice insuficiente. Boala covid-19 este provocată de noul coronavirus.

„Nu pot să sar în faţa microfonului şi să-l dau la o parte”, a comentat epidemiologul şef al Statelor Unite, Anthony Fauci, în legătură cu declaraţiile nesăbuite ale lui Donald Trump.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: