Trump, despre violenţele de la Capitoliu: Au fost „oameni ai Antifa”. Un lider republican îl contrazice: „Sunt MAGA“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump FOTO EPA-EFE
Donald Trump FOTO EPA-EFE

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, susţine că cei care au invadat miercurea trecută Capitoliul sunt „oameni ai Antifa”, nu simpatizanţi de-ai săi.

Într-o conversaţie telefonică de peste 30 de minute purtată luni dimineaţă cu liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, Trump dă vină pe „oameni ai Antifa” pentru invadarea Capitoliului.

Preşedintele american în exerciţiu susţine acest lucru deşi imaginile video arată clar că protestatarii erau susţinători de-ai săi, transmite Reuters, care citează site-ul de ştiri Axios.

La rândul său, McCarthy l-a contrazis pe Trump: „Nu este Antifa (mişcare de stânga antifascistă şi antirasistă, n. red.), sunt MAGA (acronim de la „Make America Great Again”, sloganul lui Trump), ştiu asta pentru că am fost acolo”.

Totodată, McCarthy l-a sfătuit pe Trump să îl sune pe preşedintele ales Joe Biden, să se întâlnească cu el şi să lase o scrisoare de bun-venit în Biroul Oval pentru succesorul său, scrie Axios, care citează două surse apropiate dosarului.

Violenţele de la Capitoliu, soldate cu cinci morţi, au avut loc la scurt timp după ce Donald Trump le-a transmis simpatizanţilor săi reuniţi la Washington să nu recunoască rezultatul alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.

Invadarea Capitoliului a întrerupt pentru câteva ore şedinţa de validare a victoriei democratului Joe Biden.

Trump contestă victoria lui Biden, susţinând, fără dovezi în sprijin, că el este adevăratul câştigător al alegerilor.

Cel de-al 45-lea preşedinte amerian a reacţionat contradictoriu în legătură cu invadarea Capitoliului, aşa cum a procedat în majoritatea evenimentelor tensionate din mandatul său. După ce iniţial a salutat acţiunea susţinătorilor săi, el a condamnat apoi violenţele.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite