Trump, despre ofiţerul care l-a împuşcat pe Jacob Blake: S-a sufocat. Ca la un turneu de golf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump la Conventia Nationala Republicana 2020 FOTO EPA-EFE
Donald Trump la Conventia Nationala Republicana 2020 FOTO EPA-EFE

Într-un interviu acordat luni pentru Fox News, înainte de vizita sa în oraşul Kenosha, Wisconsin, unde un bărbat de culoare a fost împuşcat de şapte ori în spate de un ofiţer alb, Trump i-a luat apărarea adolescentului care a tras în trei protestatari, omorând doi dintre ei, şi a comparat acţiunea poliţistului în cazul lui Jacob Blake cu un meci de golf.

„Să-l împuşti pe tipul ăla în spate de multe ori... nu puteai face diferit, nu puteai să te lupţi cu el? Adică, între timp el putea pune mâna pe o armă şi vezi tu, e o întreagă situaţie aici. Dar ei s-au sufocat. Ca la un turneu de golf. Au ratat o gaură de 90 de centimetri”.

Preşedintele american a declarat că nu plănuieşte să se întâlnească cu familia lui Jacob Blake, ci să discute cu forţele de ordine locale şi să inspecteze daunele, a transmis Casa Albă. 

Într-un discurs la Pittsburgh, Joe Biden a reclamat: „Poate cineva să creadă că va exista mai puţină violenţă în America dacă e reales Trump? America are nevoie de justiţie. Avem nevoie de siguranţă. Ne confruntăm cu crize multiple, iar ele, sub Donald Trump, doar s-au multiplicat”.

Întrebat despre adolescentul de 17 ani care venit cu o puşcă automată la proteste şi a împuşcat mortal doi oameni şi rănit un al treilea, Donald Trump nu a condamnat actul, sugerând că a fost legitimă apărare.

„Cercetăm tot ce s-a întâmplat. A fost o situaţie interesantă. Aţi văzut aceeaşi filmare ca mime. El încerca să scape de ei, mă gândesc, aşa pare. Apoi a căzut, iar ei l-au atacat foarte violent. Cercetăm aceste lucruri, o investigaţie e în curs”, a declarat Trump luni la o conferinţă de presă.

Kyle Rittenhouse este acuzat de crimă cu intenţie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite