Trump va desemna Brazilia un aliat „non-NATO“ al SUA şi îl felicită pe Bolsonaro pentru o victorie „extraordinară“ în alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Donald Trump  FOTO: EPA
Preşedintele Donald Trump  FOTO: EPA

Preşedintele american Donald Trump l-a lăudat pe omologul său brazilian Jair Bolsonaro pentru o victorie „extraordinară“ în alegerile prezidenţiale, în cadrul unei conferinţe de presă comună, adăugând că va desemna Brazilia un aliat „non-NATO“ al SUA.

Trump a declarat că vizita lui Bolsonaro este o ocazie bună pentru „legături mai puternice“ între cele două ţări. Drept urmare, el intenţionează să desemneze Brazilia ca un aliat major non-NATO al SUA.

„După cum i-am spus preşedintelui Bolsonaro, intenţionez să desemnez Brazilia ca un aliat major non-NATO sau chiar, dacă ne gândim mai bine, poate un aliat NATO. Trebuie să vorbim cu multă lume, dar ar putea fi vorba de un aliat NATO“, a declarat Trump.

Făcând referire la victoria lui Bolsonaro în alegerile prezidenţiale, Trump a declarat: „O provocare incredibilă, dar rezultatul final a fost ceva despre care a vorbit toată lumea“. Trump a adăugat că se aşteaptă ca cei doi să aibă o relaţie „fantastică“.

„Analizăm această posibilitate. Înclinăm spre această decizie. Relaţia cu Brazilia nu a fost niciodată mai bună“, a precizat Trump.

Trump a afirmat că Bolsonaro împarte multe din viziunile sale şi că se simte foarte apropiat de preşedintele brazilian.

El l-a felicitat pe Bolsonaro şi pentru că şi-a revenit după ce a fost înjunghiat în timpul campaniei. „Extrem de curajos“, a afirmat Trump.

Bolsonaro a afirmat că Brazilia este alături de SUA privind anumite valori în care crede şi Trump.

„În concluzie, doresc să transmit că Brazilia şi Statele Unite stau una lângă cealaltă în eforturile lor de a oferi libertatea şi respectul către familiile şi stilul de viaţă tradiţional, respect faţă de Dumnezeu, creatorul nostru, împotriva ideologiei de gen sau a atitudinilor corecte politic şi a ştirilor false“, a declarat el.

Trump a afirmat că este fericit să îl audă pe Bolsonaro folosind sintagma „ştiri false“.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite