Trump se declară convins că Boris Johnson va face o „treabă excelentă”, că vor avea „relaţii excelente” şi o critică din nou pe May pe tema Brexitului

Trump se declară convins că Boris Johnson va face o „treabă excelentă”, că vor avea „relaţii excelente” şi o critică din nou pe May pe tema Brexitului

FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că a discutat cu Boris Johnson, favoritul la postul de premier britanic, şi s-a declarat convins că acesta va face „o treabă excelentă” la numărul 10 pe Downing Street, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Mie îmi place Boris Johnson, am vorbit (ieri) cu el. Cred că că va face o treabă excelentă”, a declarat Donald Trump în Biroul Oval.
 
El s-a declarat de asemenea convins că vor avea ”relaţii excelente”.
 
”Cred că premierul precedent a făcut o treabă proastă cu privire la Brexit”, a apreciat el, reiterându-şi criticile - pe care le-a exprimat deja în numeroase rânduri - la adresa Theresei May.
 
”Este un dezastru şi nu există niciun motiv să fie aşa”, a adăugat el.
 
”Cred că Boris va rezolva dosarul”, a apreciat Trump.
 
”Mi-a plăcut mereu Boris. Este un ins original, dar se spune că şi eu sunt un tip original. Ne înşelegem bine”, a conchis locatarul Casei Albe.
 
O furtună diplomatică a izbucnit la începutul lui iulie între Washington şi Londra, după publicarea în presă a notelor diplomatice confidenţiale ale ambasadorului britanic la Washington, Kim Darroch, nu tocmai măgulitoare la adresa lui Trump.
 
Furios, miliardarul republican şi-a reiterat atunci atacurile la adresa Theresei May şi modului în care a gestionat Brexitul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: