Trump indecisul: Data şi locul summitului cu Kim „au rămas neschimbate”

Trump indecisul: Data şi locul summitului cu Kim „au rămas neschimbate”

FOTO Getty Images

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, reînvie speranţele în privinţa summitului cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, declarând reporterilor prezenţi la Casa Albă că „avem în vedere ziua de 12 iunie în Singapore. Acest fapt nu s-a schimbat”, conform Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţiile lui Trump vin după ce preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a prezentat concluziile întâlnirii surpriză cu liderul nord-coreean, subliniind că Kim este încă angajat în procesul de denuclearizare.
 
„Ce îi este neclar preşedintelui Kim Jong-un nu este voinţa în privinţa denuclearizării ci dacă SUA pot să pună capăt relaţiilor ostile şi să garanteze securitatea regimului (lui Kim)”, a declarat preşedintele sud-coreean, citat de CNN.
 
Joi, Trump anunţa abrupt că anulează summitul cu Kim, programat pe 12 iunie, motivând comentariile ostile din partea oficialilor de la Phenian.
 
Moon a mai menţionat că „foarte curând” vor avea loc discuţii practice între SUA şi Coreea de Nord şi că rezultatul acestor discuţii vor dicta deznodământul summitului din 12 iunie.

Preşedintele a adăugat că se aşteaptă ca discuţiile şi summitul să decurgă „foarte bine”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: