Trump are un cont bancar deschis în China. Preşedintele îl critica pe Joe Biden pentru politica „moale” faţă de Beijing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trump îl critica pe Joe Biden, adversarul său în cursa electorală pentru Casa Albă, pentru politica „moale” faţă de China. Jurnaliştii au descoperit că preşedintele SUA are un cont bancar deschis în această ţară.

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump deţine un cont bancar în China, unde a încercat timp de ani de zile să facă afaceri, o ţară împotriva căreia a lansat un război diplomatic şi comercial, pozând totodată în singurul adversar veritabil al Beijingului, dezvăluie cotidianul american The New York Times (NYT), relatează AFP.

 Magnatul newyorkez în domeniul imobiliar şi-a păstrat biroul pe care l-a deschis în China înainte să fie ales şef al statului american pe toată durata mandatului său prezidenţial şi a încercat să încheie un parteneriat cu o importantă societate chineză controlată de statul chinez, dezvăluie cotidianul.

Donald Trump şi-a păstrat, de asemnea, un cont bancar în China - anterior necunoscut -, controlat de una dintre societăţile sale, Trump International Hotels Management, potrivit unei analize a declaraţiilor sale fiscale, văzute de NYT.

Potrivit acestor declaraţii fiscale, societatea a plătit în China impozite în valoare de 188.561 dolari, în perioada în care depunea eforturi - din 2013 în 2015 - să încheie acorduri de licenţă comercială, notează AFP, pre,uată de news.ro.

Avocatul grupului Trump Alan Garten a declarat că această societate a ”deschis un cont la o bancă chineză, care are birouri în Stale Unite, pentru a-şi plăti impozitele”.

”Niciun acord, tranzacţie sau altă activitate comercială nu s-a concretizat, iar începând din 2015 acest cont a rămas inactiv”, a declarat avocarul.

Trump International Hotels Management este compania care deţine acest cont bancar şi a plătit taxe locale în perioada 2013-2015 în valoare de 188.561 de dolari americani.

Contul a fost deschis “pentru a explora potenţialul de oferte hoteliere în Asia”, potrivit unui purtător de cuvânt al preşedintelui SUA, a notat şi BBC. “Nu s-au concretizat niciodată tranzacţii sau alte activităţi comerciale, iar din 2015, biroul a rămas inactiv”, a spus un avocat al lui Trump.

Presa americană mai scrie că preşedintele miliardar Donald Trump are în continuare conturi bancare în China, Marea Britanie şi Irlanda. Pe 3 noiembrie, în SUA vor fi alegeri prezidenţiale. Americanii vor alege între republicanul Donald Trump şi democratul Joe Biden.

Locatarul Casei Albe s-a lansat într-un război comercial şi diplomatic cu China şi se laudă că este singurul apărător veritabil al intereselor americane împotriva gigantului chinez, spre deosebire, consideră el, de Joe Biden, candidatul democrat în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Citeşte şi:

Alegeri SUA 2020. NATO vrea să organizeze un summit în martie dacă Joe Biden iese preşedinte

Administraţia Trump dă în judecată Google. Ce acuzaţii i se aduc gigantului IT cu două săptămâni înainte de alegeri

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite