Trump caută să strângă 25 de miliarde de dolari pentru construirea zidului de la graniţa cu Mexic

Trump caută să strângă 25 de miliarde de dolari pentru construirea zidului de la graniţa cu Mexic

FOTO Guliver Gettyimages

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a prezentat miercuri schiţa sa pentru un proiect de lege privint imigranţia pe care îl va promova săptămâna viitoare, spunând că doreşte să obţină 25 de miliarde de dolari pentru construcţia zidului de la graniţa cu Mexicul, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trump a mai declarat că e deschis să ofere cetăţenie americană tuturor imigranţilor ilegali care au fost aduşi pe teritoriul Statelor Unite când erau copii. Preşedintele a explicat că este optimist că ar putea ajunge la un acord în Congres şi să prevină deportarea a aproximativ 700.000 de persoane.

„Spune-le să nu fie îngrijoraţi, bine? Spune-le să nu-şi facă griji. Vom rezolva problema. Depinde de democraţi, dar ei (n.red.: imigranţii) nu ar trebui să fie îngrijoraţi”, a declarat Trump pentru reporterii americani în timpul unei conferinţe de presă spontane de la Casa Albă.

În timpul campaniei electorale, Trump a promis reguli mai stricte pentru imigranţi, iar în septembrie a anunţat că încheie programul DACA, iniţiat de predecesorul său democrat, Barack Obama.

Programul protejează în prezent aproximativ 700.000 de persoane (majoritatea tineri hispanici) de deportare şi le oferă permise de muncă.

Casa Albă urmează ca luni să dezvăluie un cadru legislativ în ce priveşte imigraţia, preşedintele sperând să-i satisfacă atât pe republicani cât şi pe democraţi.

Trump a mai afirmat că propunerea sa va include şi o solicitare de 25 de miliarde de dolari pentru zidul ce ar urma să se construiască la graniţă, cinci miliarde de dolari pentru alte programe de securitate a frontierelor, măsuri de reducere a sponsorizării familiei imigranţilor şi o revizuire a sistemului de loterie a vizelor.

La schimb, acesta vrea să ofere protecţie faţă de deportare pentru imigranţii aduşi de mici copii în Statele Unite şi un „stimulent” al cetăţeniei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările