Trump şi Biden au înlocuit a doua dezbatere cu un dialog cu votanţii. Cum a arătat lupta pentru Biroul Oval, redată în paralel pe două posturi TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump si Joe Biden FOTO AFP
Donald Trump si Joe Biden FOTO AFP

Donald Trump şi Joe Biden, candidaţii republican şi democrat la alegerile prezidenţiale, s-au aflat joi seară în oraşe diferite, răspunzând unor întrebări în evenimente care au înlocuit dezbaterea lor. Comentariile lui Trump au fost difuzate de NBC, în timp ce remarcile lui Biden, de ABC. Actualul preşedinte american a încurajat extremismul şi a uitat să îl atace pe contracandidatul său, care a recunoscut greşeli în propria lege penală.

Înlocuirea dezbaterii cu dialoguri cu votanţii care au loc simultan a reprezentat foarte bine America divizată politic şi distanţată social, scrie NBC.

În loc să îşi dea replica, sau să strige unul la altul, Trump şi Biden au vorbit unul pe lângă celălalt, pe diferite posturi, permiţând americanilor să îşi aleagă candidatul preferat care să descrie realitatea aşa cum vor ei să o vadă.

Este puţin probabil ca cele două transmisiuni să atragă măcar o audienţă similară dezbaterii din urmă cu câteva săptămâni, care a fost una slabă raportat la istoria dezbaterilor.

De la Miami, Trump, şi din Philadelphia, Biden, au „dezbătut” legat de criza sanitară care, în SUA, a ucis peste 216.000 de oameni. Primul şi-a apărat acţiunile, în timp ce al doilea a spus că răspunsul administraţiei a fost unul „panicat”.

Dacă la prima dezbatere Trump a spus că nu ştie prea multe despre gruparea extremistă Proud Boys, joi seară, la NBC, a susţinut că nu ştie prea multe despre QAnon, teorie că există o conspiraţiei împotriva lui. „Nu ştiu nimic despre QAnon. Ştiu că sunt foarte împotriva pedofiliei şi sunt de acord cu asta”.

Joe Biden a recunoscut că părţi din legea penală din 1994 la scrierea căreia a ajutat au fost „rele”, referindu-se la o măsură legat de încarcerarea în masă care a avut impact disproporţionat asupra afro-americanilor. El a spus că lucrurile „s-au schimbat drastic” din 1994 şi a subliniat la, la acel moment, mulţi lideri de culoare au susţinut legea.

Democratul a afirmat despre posibilitatea ca la Curtea Supremă să fie adăugate locuri. „Depinde cum se va încheia asta”, a spus el referindu-se la procesul de confirmare a lui Amy Coney Barrett pentru postul de judecător.

De cealaltă parte, Trump a uitat să îl atace pe Biden. Timp de o oră, el abia şi-a menţionat rivalul.Când a făcut-o, a făcut-o pentru a ataca media că nu îi adresează întrebările pe care el şi-ar dori.

Biden l-a învinuit pe preşedintele republican pentru că a ascuns mortalitatea virusului. „A zis că nu a spus nimănui pentru că s-a temut că americanii se vor panica. Americanii nu se panichează. El s-a panicat”.

Trump, de cealaltă parte, a apărat răspunsul administraţiei sale la pandemie şi comportamentul personal, inclusiv organizarea evenimentului de la Casa Albă unde puţini au purtat măşti sanitare şi au păstrat distanţa fizică, asfel că mulţi care au participat au fost ulterior confirmaţi cu Covid-19.

„Hei, sunt preşedinte, trebuie să văd oamenii, nu pot sta într-un subsol”, a spus Trump.

Cea de-a doua dezbatere era programată pentru joi, dar Trump a refuzat să participe la eveniment după ce organizatorii au decis ca acesta să fie unui online.

O dezbatere finală este programată să aibă loc pe 22 octombrie, în Nashville (Tennessee).

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite